Спартак убедљив против Морнара, Барани још увек на нули

Кошаркаши Спартака победили су у Суботици екипу барског Морнара резултатом 85:64 у шестом колу регионалне АБА лиге.

Спартак убедљив против Морнара, Барани још увек на нули Спартак убедљив против Морнара, Барани још увек на нули

Ни шеста рунда АБА лиге није донела прву победу Морнара. Екипа из Бара нанизала је шести пораз, пошто је у Суботици убедљиво изгубила од Спартака, који је уписао трећи тријумф у дебитантској сезони.

Суботичани су пред својим навијачима одиграли доминантну партију, током које се Морнар готово ни за шта није питао. Имали су Барани у једном тренутку и читавих 29 поена заостатка.

Већ након првих десет минута игре водио је Спартак са 27:14. Предност је само расла и крајем другог квартала достигла до тада највећих плус 19 (47:28), пре него што су гости направили серију 7:0 и до одласка на велики одмор свели заостатак на подношљивијих 12 поена - 47:35.

Пришао је Морнар средином трећег периода и на минус седам (51:44), али кратко је трајао изненадни налет гостију. Брзо је и силовито узвратила екипа Владимира Јовановића.

Пред почетак четврте деонице поново је Спартак имао двоцифрених и убедљивих плус 14 (62:48), а онда је у последњих десет минута до краја размонтирао немоћне Баране.

Најефикаснији у победничком тиму био је Стефан Момиров са 17 постигнутих поена (5/9 за три). Болтон је убацио 14, а Данило Николић 13 поена (3/4 за три).

Морнар се у потпуности ослонио на Ловра Буљевића и Брендена Џенкинса, који су убацили по 21 поен. Најближе им је пришао Ђоковић са осам поена, уз седам скокова и пет асистенција.

Спартак ће у наредној рунди АБА лиге гостовати у Сплиту, док ће Морнар у дербију зачеља табеле дочекати загребачку Цибону у Бару.

АБА лига, шесто коло:

Субота:
Партизан - Крка 96:63
Задар - Црвена звезда 77:84
Цибона - Дубаи 74:102

Недеља:
Мега - Игокеа 64:73
Борац - Сплит 61:73
Цедевита Олимпија - Будућност 71:91
Спартак - Морнар 85:64

Понедељак:
Студентски центар - ФМП 18.00

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи