Партизан лечи ране против Крке, Звезда на врућем гостовању у Задру

Кошаркаши Партизана играју вечерас од 19.00 часова у "Београдској арени" против Крке утакмицу шестог кола регионалне АБА лиге, док сат времена касније Црвена звезда гостује у Задру.

Партизан лечи ране против Крке, Звезда на врућем гостовању у Задру Партизан лечи ране против Крке, Звезда на врућем гостовању у Задру

Након пет одиграних кола, Партизан је једина непоражена екипа у АБА лиги. Усамљен на челу табеле, вечерас дочекује Крку у "Београдској арени".

Екипа из Новог Места стиже у незгодном тренутку по црно-беле - након болног и разочаравајућег пораза од Виртуса у петом колу Евролиге и пред седмицу која доноси ново дупло коло елитног европског такмичења.

Извесно је да ће Жељко Обрадовић указати прилику играчима који нису добили много минута против Виртуса, а на алтернативна решења и ширу ротацију на бековским позицијама присиљава га и повреда плејмејкера Карлика Џонса, пред којим је краћа пауза.

"Као и увек, поштовање за противника. Ритам утакмица је такав да сви морају да буду спремни да помогну и да пробамо да одиграмо добру утакмицу", рекао је Обрадовић дан пред дуел у Београду.

Крка је, с обзиром на скромне амбиције и још скромнији састав, солидно започела сезону. Тренутно је на скору 2-3. Изгледала је безнадежно после прва три кола и узастопних пораза од Меге, Борца и Спартака, али је у претходне две рунде нанизала победе над Цибоном и Студентским центром.

Знао је Партизан лоше да се проведе у Новом Месту, али је у Београду последњи пут изгубио од Крке у октобру давне 2015. године.

После дуго очекиване промене руководства фудбалског клуба Партизан, колеге из кошаркашког су се придружиле акцији враћања навијача на стадион у Хумској улици, па ће сви власници улазница за данашњу утакмицу црно-белих фудбалера против Чукаричког моћи бесплатно да уђу на ниво 400 у "Арени".

Звезда из Мадрида право за Задар

Кошаркаши Црвене звезде гостују вечерас у Задру. Допутовали су у Далмацију директно из Мадрида, где су пре два дана убедљиво поражени од Реала у петом колу Евролиге.

Црвено-бели су у серији тешких гостовања, а после два неочекивана пораза од Дубаија и Сплита у прва три кола АБА лиге, право на грешку не постоји. Већ сада имају два тријумфа мање од вечитог ривала, а циљ је лидерска позиција и предност домаћег терена до краја плеј-офа.

Звезда ће и вечерас бити лишена помоћи повређеног Џоела Боломбоја. Још увек се чека други деби Филипа Петрушева, који се тек вратио из Олимпијакоса, а колико тренер Јанис Сферопулос озбиљно схвата гостовање у Задру показује и чињеница да је Немањи Недовићу приуштио одмор и поштедео га напора у Мадриду. За очекивати је његов повратак на паркет.

"Очекује нас утакмица у распону од само 48 сати после тешког меча у Мадриду и прво и основно је да морамо да одиграмо са енергијом ову утакмицу. Задар је веома опасан противник и морамо да будемо спремни за овај дуел", рекао је Сферопулос дан пред утакмицу.

Задрани су пре недељу дана заиста показали да су веома опасан противник на домаћем терену. Предвођени разиграним Владимиром Михаиловићем намучили су Партизан у Дворани "Крешимир Ћосић", али на концу ипак уписали четврти пораз у АБА лиги. Савладали су до сада само Цибону у Загребу и под хитно су им потребне победе како би скренули на колосек који води ка плеј-офу.

Итекако су Задрани умели да науде Звезди пред својим навијачима. Црвено-бели су славили 13 пута, док је домаћин из девет дуела у Далмацији изашао као победник.

Остали представници Србије у регионалном такмичењу на терен ће у недељу и понедељак. Другог дана викенда Мега дочекује Игокеу у подне, чачански Борац екипу Сплита у 16.00, а Спартак барски Морнар у 20.00 часова. Кошаркаши ФМП-а играће у понедељак против Студентског центра у Подгорици.

АБА лига, шесто коло:

Субота:
Партизан - Крка 19.00
Задар - Црвена звезда 20.00
Цибона - Дубаи 21.00

Недеља:
Мега - Игокеа 12.00
Борац - Сплит 16.00
Цедевита Олимпија - Будућност 18.00
Спартак - Морнар 20.00

Понедељак:
Студентски центар - ФМП 18.00

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи