Читај ми!

Нема одмора за вечите - Партизан у Подгорици, Звезда дочекује Игокеу

Кошаркаши Партизана играју данас од 16.00 часова у Подгорици против Студентског центра утакмицу четвртог кола регионалне АБА лиге, док Црвена звезда у 18.30 дочекује Игокеу у "Београдској арени".

Нема одмора за вечите - Партизан у Подгорици, Звезда дочекује Игокеу Нема одмора за вечите - Партизан у Подгорици, Звезда дочекује Игокеу

Нова кошаркашка сезона на Старом континенту убрзано се захуктава и распоред постаје све гушћи. Само неколико дана након евролигашких напора и пред прво дупло коло елитног европског такмичења, београдски вечити ривали мораће накратко да се врате регионалној АБА лиги.

Кошаркаши Партизана су у Подгорицу допутовали директно из Мадрида, где су у четвртак изгубили од Реала и уписали други пораз у Евролиги.

Црно-бели су неупоредиво боље започели сезону у регионалном такмичењу. Нанизали су победе над Борцем, Спартаком и Цибоном. Једна су од само три још увек непоражене екипе и покушаће да продуже тријумфалну серију против Студентског центра у "Морачи".

У прва три кола АБА лиге тим који са клупе предводи Петар Мијовић забележио је две победе (против Спартака и Задра) и помало неочекиван пораз од слабашне Цибоне у Загребу.

"Студенти" су традиционално врло неугодан противник Партизану. Иако је актуелна сезона тек четврта у којој су учесници АБА лиге, већ су стигли да испишу богату и бурну историју дуела са београдским црно-белима.

Од десет досадашњих сусрета, Партизан је славио на осам, а два су припала Подгоричанима - финале АБА Суперкупа прошле године и први меч четвртфиналне серије у сезони 2022/23, после којег су се црно-бели једва искобељали и у наредне две утакмице направили преокрет вредан пласмана у полуфинале.

Побеђивао је Партизан Студентски центар у "Морачи" претходних година, али никада лако и никада без снажног отпора домаћих. Минуле сезоне било је 84:78 за госте из Београда.

Након дуела у Подгорици, црно-бели ће имати само два дана да се спреме за дупло коло Евролиге. У уторак им предстоји сусрет са Бајерном на домаћем терену, а у четвртак "гостовање" Макабију у Дворани "Александар Николић".

Звезда без права на грешку дочекује Игокеу

На паркет ће данас и кошаркаши Црвене звезде, који у четвртом колу АБА лиге дочекују Игокеу у Београду, без права на још један кикс.

Екипа Јаниса Сферопулоса налази се у потпуно апсурдној ситуацији. За разлику од вечитог ривала, црвено-бели су евролигашку сезону отворили са две важне победе (против Париза и Басконије), али им је учинак у регионалном такмичењу након три одиграна кола испод свих очекивања.

Звезда је надиграла само Морнар пред својим навијачима у другом колу, док се из Дубаија и Сплита вратила поражена, па већ сада озбиљно заостаје за Партизаном у борби за лидерску позицију на табели и предност домаћег терена у плеј-офу.

Игокеа стиже у престоницу Србије са скором 2-1. Амбициозна екипа Ненада Стефановића изгубила је само од Будућности на свом паркету, док се из Сплита и Задра вратила са два значајна тријумфа.

Последњих пет дуела Звезде и Игокее припало је црвено-белима. Тим из Републике Српске није славио још од октобра 2021.

Чим се заврши вечерашња утакмица, и кошаркаши Звезде ће се мислима окренути Евролиги, пошто им наредне седмице предстоје два изузетно захтевна меча - против Фенербахчеа у Истанбулу и Барселоне у Београду.

Од осталих српских клубова у регионалној лиги, Мега ће у недељу у подне дочекати Морнар на Новом Београду, а чачански Борац екипу Дубаија од 19.00 часова. У понедељак од 18.30 на програму је мали српски дерби у Суботици, где ће Спартак угостити екипу ФМП-а.

АБА лига, четврто коло:

Среда:
Цибона - Крка 74:81

Субота:
Цедевита Олимпија - Сплит 16.00
Студентски центар - Партизан 16.00
Црвена звезда - Игокеа 18.30
Задар - Будућност 20.00

Недеља:
Мега - Морнар 12.00
Борац - Дубаи 19.00

Понедељак:
Спартак - ФМП 18.30

субота, 12. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи