Ребецово полувреме из снова за победу ФМП-а над Борцем

Кошаркаши ФМП-а победили су у Железнику екипу чачанског Борца резултатом 74:67 у утакмици трећег кола регионалне АБА лиге.

Ребецово полувреме из снова за победу ФМП-а над Борцем Ребецово полувреме из снова за победу ФМП-а над Борцем

Почетак Фибине Лиге шампиона, који намеће згуснут распоред, није пореметио екипу ФМП-а, која је на свом паркету савладала Борац у малом српском дербију и уписали други тријумф у регионалној АБА лиги.

Тврд, напет и узбудљив дуел у Железнику решио је плејмејкер ФМП-а Матиц Ребец. Након скромног првог полувремена, Словенац је убацио 21 поен у другом делу игре и дефинитивно сломио отпор жилавих Чачана, који су се у више наврата враћали из незавидног положаја и незанемарљивог минуса.

Гости су мирније руке ушли у меч и први су стекли благу предност, која није дуго потрајала. Са две тројке Симовића и добрим продором Стојановића уз фаул ФМП је средином првог квартала направио серију 9:0 и умакао на плус седам (17:10).

Тада су почели проблеми у нападу екипе Саше Никитовића, која читава три минута није успевала да пронађе пут до коша, што је Борац искористио да узврати серијом 12:2 и у други период уђе са залихом од три поена - 19:22.

Ипак, само минут је био потребан Радосављевићу, Барни и Томашевићу да три течна напада ФМП-а на самом почетку друге четвртине крунишу прецизним шутевима за три поена и врате екипи из Железника предност од шест поена - 28:22.

Није много помогао тајм-аут Саше Оцокољића, нападачка продукција Борца тотално је заказала, па су гости из Чачка за пет минута кошарке у другом кварталу убацили свега један поен са линије пенала. ФМП је други пут стекао залиху од седам поена (29:22) и контролисао резултат до истека 20. минута, када је на семафору писало 38:34.

У трећем периоду појавио се изузетно инспирисани Матиц Ребец. Борац је почетком другог полувремена ухватио прикључак, накратко чак прешао у вођство, али је Словенац у трептају ока стигао да убаци 13 поена и свом тиму приушти до тада најубедљивију предност - 58:50.

До краја треће деонице тим из Чачка је пришао на минус четири (58:54), одбијао је да "положи оружје" и константно дисао за врат ФМП-у, али није имао никакво решење за Ребеца. При резултату 69:67 плејмејкер ФМП-а је нанизао пет поена и два и по минута пре последњег звука сирене ставио тачку на дуел у Железнику.

Са 21 постигнутим поеном, све у другом полувремену, Ребец је био најефикаснији играч утакмице. Двоцифрен учинак у екипи из Железника имао је још само Огњен Кузмић са 12 поена. Стојановић је убацио девет, а Тасић и Симовић по осам поена.

Међу кошаркашима Борца истакао се Литванац Валинскас, који је свом некадашњем клубу убацио 18 поена. Болдвин га је прати са 12, а центар Ђорђе Гагић са 10 поена.

ФМП у наредном колу регионалног такмичења гостује у Суботици, а Борац крај Мораве дочекује тим Дубаија.

АБА лига, треће коло:

Субота:
Дубаи - Мега 80:83
Морнар - Цедевита Олимпија 82:92
Игокеа - Будућност 71:76
Крка - Спартак 87:89

Недеља:
ФМП - Борац 74:67
Сплит - Црвена звезда 17.00
Партизан - Цибона 18.30

Понедељак:
Студентски центар - Задар 19.00

недеља, 06. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи