Јокић у Дубаију гледао јуначку победу Меге

Кошаркаши Меге победили су на гостовању екипу Дубаија резултатом 83:80 у првој утакмици трећег кола регионалне АБА лиге.

Јокић у Дубаију гледао јуначку победу Меге Јокић у Дубаију гледао јуначку победу Меге

Што нису успеле много скупље и неупоредиво искусније екипе Црвене звезде и Цедевита Олимпије у прва два кола АБА лиге, пошло је за руком младим кошаркашима Меге. Уз подршку Николе Јокића из првих редова "Кока-кола арене", савладали су на гостовању Дубаи и нанели му први пораз откако је учесник регионалног такмичења.

Изузетно узбудљиву и неизвесну утакмицу са много преокрета, током које се Мега неколико пута враћала из незанемарљивог минуса, решио је храбри Коста Кондић, који је у одлучујућим моментима ставио терет на своја леђа и убацио последњих шест поена београдског тима, укључујући и три слободна бацања вредна великог тријумфа.

Дубаи је боље отворио дуел, рано је стекао благо вођство и чувао га током целог првог полувремена. Почетком другог квартала умакли су домаћи на плус десет (28:18), али Меги није требало дуго да се консолидује и сведе заостатак на само пола коша (33:32).

Авуду Абас је узврати са пет поена у низу. Погодио је тројку, а потом снажно закуцао у контранападу и својој екипи поново приуштио осетнију предност, која је до одласка на велики одмор порасла на девет поена - 45:36.

Ни то није сломило полетну екипу Марка Бараћа, која је средином трећег периода направила серију 5:0 и коначно поравнала резултат - 53:53. Када је Богољуб Марковић, неколико напада касније, погодио своју другу тројку, гости су повели први пут још од уводних минута и резултата 9:8.

Вођство Меге није дуго потрајало, а Дубаи је у одлучујућу четвртину ушао са три поена предности - 63:60. Скоро читава два минута стајао је тај резултат на семафору, а онда је Давис Бертанс погодио далеку тројку, своју једину вечерас, и још једном приморао Мегу да се трка са временом и јури предност противника.

И поново су играчи београдског тима одбили да "положе оружје". Минут пре последњег звука сирене на семафору је писало 77:77, док Коста Кондић није погодио важну тројку. Абас није успео да узврати истом мером, али су се домаћи агресивном одбраном изборили за још једну прилику да изједначе. Данило Анђушић је преузео одговорност и успешно завршио продор уз фаул Кондића. Прецизан је био доскорашњи бек Партизана са линије слободних бацања за ново изједначење - 80:80.

Нешто мање од 20 секунди остало је Меги за последњи посед. Поново је у центру пажње био Кондић. Дигао се у правом тренутку на шут за три поена и изнудио фаул Абаса. Иако је у статистици поред његовог имена писало 5/9 са линије пенала до тог тренутка, хладнокрво је три пута лопту протурио кроз обруч и запечатио тријумф свог тима. Јурица Големац је остао без тајм-аута, а секунд је био недовољан да Дубаи организује брз напад преко целог терена.

Кондић је са Филипом Јовићем поделио титулу најефикаснијег играча утакмице. Обојица су постигла по 16 поена и забележила по шест скокова, а Кондић је стигао да упише и пет асистенција. Џек Кајл је убацио 15 поена, а Михаило Петровић 13, уз седам асистенција и шест ухваћених лопти.

Екипу Дубаија предводио је Ајзеа Тејлор са 14 постигнутих поена. Препелич је убацио један мање, Абас 12, а Данило Анђушић 10 поена. Немања Дангубић, још један српски кошаркаш у редовима новог абалигаша, зауставио се на осам поена.

Уз Николу Јокића, утакмици су присутвовали Влатко Чанчар, такође некадашњи кошаркаши Меге, и њихов саиграч из Денвер нагетса Дарио Шарић.

Након три одигране утакмице, Мега је још увек непоражена у АБА лиги, а прилику да настави низ имаће за недељу дана, када јој у госте стиже Моранр из Бара. Дубаи је забележио први пораз и у наредном колу гостоваће Борцу у Чачку.

АБА лига, треће коло:

Субота:
Дубаи - Мега 80:83
Морнар - Цедевита Олимпија 82:92
Игокеа - Будућност 71:76
Крка - Спартак 21.00

Недеља:
ФМП - Борац 12.00
Сплит - Црвена звезда 17.00
Партизан - Цибона 18.30

Понедељак:
Студентски центар - Задар 19.00

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи