Читај ми!

Реалу прети одузимање "дупле круне", бивши играч оптужен за фалсификовање пасоша

Шпанско правосуђе издало је налог за хапшење Маркуса Слотера, бившег играча Реал Мадрида, због случаја фалсификовања пасоша 2015. године, преносе шпански медији.

Како наводи станица "Рац1", ако Маркус Слотер буде осуђен, Реалу би могли да буду одузети трофеј у Ендеса лиги и Купу краља које су освојили те сезоне.

Све је почело у фебруару 2015. године, када су тимови у националним такмичењима Шпаније могли да играју са само два играча ван Европске уније. Слотер је на крају играо са пасошем Екваторијалне Гвинеје, који се сматра важећим на основу Споразума из Котонуа из 2000. између Европске уније и 78 држава Африке, Кариба и Пацифика.

Мадриђанин није био једини умешан, јер је за Фуенлабраду играо и Енди Панко са пасошем исте земље. У томе је био проблем, обојица су имали исти број пасоша. То им је била последња сезона у шпанској кошарци.Панко је боравио у Француској и Мексику, док је Слотер играо у Грчкој, Турској и Италији до пензионисања 2021. године у дресу АЕК-а из Атине.

Поред тога, "Рац1" такође објашњава да ће се усмено суђење отворити и да би ту могла да се деси једна од најупечатљивијих последица. Ако Слотер буде проглашен кривим, Реал Мадрид би могао да изгуби титуле у Лиги Ендеса и Купа краља у сезони 2014/15, освојене против Барселоне. Вечити ривал се појавио као приватна оптужба у суђењу.

Сугерише се могућност да се Реалу утакмице у којима је Слотер играо рачунају као порази, а кључно је да ли је сам клуб знао за статус пасоша свог тадашњег играча.

среда, 09. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи