Кошаркаши Меге у Америци играју против ол-стар тима развојне НБА лиге

Кошаркаши Меге ће у четвртак у четири сата ујутру по централноевропском времену одиграти први припремни меч на америчкој турнеји против ол-стар селекције развојне НБА лиге.

Кошаркаши Меге налазе се у Америци где ће на малој турнеји одиграти два припремна меча против ол-стар тима развојне НБА Џи лиге. Први дуел два тима ће бити одигран у ноћи између среде и четвртка од четири у "Каизер перманент арени" у Санта Крузу уз пренос на НБА тв-у.

Тренер Марко Бараћ на пут је повео 14 играча: Косту Кондића, Филипа Јовића, Џека Кајила, Урбана Крофлича, Михаила Петровића, Сергеја Мацуру, Андрију Јелавића, Тимотеја Маловеца, Богољуба Марковића, Душана Танасковића, Михаила Милутиновића, Марка Вукчевића, Алексу Миленковића и Илију Милијашевића.

"Ово је први пут да Мега наступа на територији САД-а и то против професионалаца који имају НБА искуство или настоје да се изборе за посао у најјачој лиги. Претходних година смо играли против престижних колеџ тимова, али ово ће сигурно бити далеко највећи изазов", рекао је Бараћ, пренео је званични сајт клуба.

Седморица кошаркаша из "Ол-стар" тима развојне лиге имају искуства играња у НБА лиги, а предводи их шампион из 2022. године са Голден Стејт вориорсима Хуан Тоскано-Андерсон. Тренер тима је шеф стручног штаба Сан Дијего Клиперса Пол Хјуит.

"Очекујем добру утакмицу и желим да наши млади играчи покажу храброст и добру енергију. Наш главни циљ је да они напредују кроз сезону и да следећег лета буду потпуно другачији играчи. Ово искуство ће нам помоћи да разумемо на чему треба да радимо како бисмо се сви развијали у правцу модерне кошарке", додао је тренер Меге.

Кошаркаши Меге ће против исте екипе одиграти још један меч и то у суботу од четири часа.

Изабраници Марка Бараћа су у досадашњем току припрема остварили свих пет победа, савладали су кинеску Гуаншу, ОКК Београд, Спартак, Вршац и турски Бахчешехир.

среда, 04. септембар 2024.
36° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару