Из Милана за Минхен - Шабаз Нејпир нови играч Бајерна

Амерички плејмејкер и некадашњи играч Црвене звезде Шабаз Нејпир нови је кошаркаш минхенског Бајерна, саопштио је немачки клуб.

Шабаз Напијер је стигао у Минхен и придружио се шампиону Немачке, са којим је потписао уговор на годину дана, уз опцију да се сарадња продужи на још једну сезону.

Американац који поседује и порторикански пасош у Баварску долази из миланске Олимпије, у коју се вратио крајем прошле године након кратке и неуспешне епизоде у Црвеној звезди.

За црвено-беле је минуле сезоне одиграо 12 утакмица у Евролиги и просечно бележио 9,8 поена и 2,3 асистенције, док је по повратку у град моде стигао да упише 16 евролигашких наступа и побољша статистику на 10,9 поена и четири асистенције по мечу.

Пре Олимпије и Звезде, искусни плејмејкер је у каријери играо за Мајами, Орландо, Портланд, Бруклин, Минесоту, Вашингтон и Зенит.

Одиграо је 354 утакмице током шест НБА сезона са просеком од 7,1 поен по мечу.

Нејпир ће у Бајерну имати добро познато друштво, пошто је репрезентативац Немачке Јоханес Фојтман пошао истим путем из Милана за Минхен, док Нилса Гифаја Американац познаје још из студентских дана, када су играјући за Јукон освојили две шампионске титуле.

Пре Нејпира, Бајерн је током лета довео Оскара да Силву, Јоханеса Фојтмана, Кевина Јеба и Јама Мадара, док је Пабла Ласа на клупи заменио Гордон Херберт.

Нова сезона у Евролиги почиње 3. октобра, а Бајерн ће у првом колу дочекати Реал Мадрид.

среда, 04. септембар 2024.
36° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару