Читај ми!

Званично - Јабуселе у Филаделфија севентисиксерсима

Француски кошаркаш Гершон Јабуселе нови је члан Филаделфија севентисиксерса, објавила је НБА франшиза на друштвеним мрежама.

Председник кошаркашких операција Филаделфије Дерил Мори саопштио је да је тим потписао уговор са освајачем сребрне медаље на Олимпијским играма. Према политици клуба, услови уговора нису откривени.

Јабуселе долази у Филаделфију након одличних партија на Олимпијским играма, где се са Француском домогао сребра. Просечно је бележио 14 поена и 3,3 скока, док је шутирао 51,9 одсто из игре. По завршетку турнира, именован је у другу петорку. 

Јабуселе је провео последње три сезоне играјући у Шпанији за Реал Мадрид освојио седам титула, укључујући и трофеј у Евролиги 2023. године.

Поред Реал Мадрида, Јабуселе је играо у Француској за Асвел, Роан и Шалон, затим и Кини за Нанџинг манки кингс и Шангај шаркс, а једино НБА искуство имао је са Бостон селтиксима.

Јабуселе је 2016. изабран као 16. пик на драфту од стране Бостона. Провео је две сезоне у Селтиксима (2017-19), наступивши у 74 утакмице.

петак, 30. август 2024.
29° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару