Читај ми!

Србија против Аустралије у Абу Дабију

Кошаркаши Србије од 18 часова играју егзибициони меч против Аустралије у Абу Дабију. Директан пренос припремног меча за Олимпијске игре је на Првом програму РТС-а, а његов ток из часа у час можете пратити и на нашем порталу.

Србија против Аустралије у Абу Дабију Србија против Аустралије у Абу Дабију

После утакмица иза затворених врата са селекцијом Холандије изабраници Светислава Пешића против Француске имали су први озбиљнији тест.

"Орлови" су у Паризу надиграли селекцију Венсана Колеа са 79:67 у првом званичном мечу припрема за игре у Паризу.

Србија је поред добре реализације у нападу показала завидан ниво квалитета у дефанзиви, што у појединачном залагању у одбрани један на један, што у тимским кретњама које укључују ротације и преузимања.

Аустралија је до сада одиграла пет припремних дуела. Уписала је по победу и реми, али и три тријумфа. У првом је надиграла Јапан са 90:89, док је дан касније играла нерешено 95:95.

После тога је уписала две победе против Кине, и обе су биле убедљиве. У првом мечу је била боља – 107:87, 2. јула, док је два дана касније била више него убедљива 91:58.

На првом егзибиционом мечу у Абу Дабију поражена је од Сједињених Држава...

Пар играча ван састава, али ће играчи бити спремни за Игре

Постојала је бојазан да ће Србија моћи да остане без једине две класичне четворке Николе Јовића и Дејана Давидовца који са селекцијом нису у Абу Дабију. Ипак, вести последњих пар дана изгледају добро.

"Давидовац се повредио са Холандијом, мора и он да се лечи седам дана, мораће да ради специјалну врсту терапије у Београду. Он је био фантастичан, никада бољи. Њему увек треба времена да уђе у ритам, али сада... Оно што је показао на тренинзима: однос, одбрана, напад, не би га препознали. Жао ми је што се баш он повредио, јер је незгодно пао на кук. Надам се да ћемо га вратити тамо 18. јула. Много нам је важан, немамо пуно решења на тој позицији", рекао је Пешић пред пут на припремне мечеве.

Никола Јовић је скинуо ортопедску чизму и тренира пуним интензитетом, а снимак је објавио КСС на његовим профилима на друштвеним мрежама.

Јовић је изјавио да је оптимистичан и да су велике шансе да ће бити 100 одсто спреман за почетак турнира.

Огњен Добрић је на мечу са Француском претрпео јак ударац у квадрицепс и није могао да настави дуел, али повреда није озбиљније природе.

Пешић мечеве гледа као вид припрема, али играчи и на њима желе да дају максимум

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић рекао је да на турнир у Абу Дабију и мечеве против Аустралије и САД гледа као део припрема за Олимпијске игре. 

"Обе утакмице гледамо као део припрема. Наравно, играчи увек желе да дају свој максимум на званичним утакмицама, а наш је задатак да се поред тога потрудимо да побољшамо индивидуалну форму код сваког играча и видимо на кога то можемо да рачунамо за Олимпијски турнир", закључио је Пешић.

Кратка историја дуела Србије и Аустралије

Две селекције су се до сада састајале четири пута, на три званична меча и једном пријатељском. Први дуел одигран је у склопу групне фазе на шампионату света у Турској 2021. године, а Србија је тријумфовала 94:79.

Наредни пријатељски годину дана касније завршен је поразом Србије 78:69. 

Последња два су одиграна на истом турниру, на Олимпијским играма у Рију када је Аустралија у групи славила са 95:80, док је у полуфиналу Србија била убедљива 87:61.

уторак, 16. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару