КК Партизан: Бруно Кабокло кажњен, али остаје у клубу и наредне сезоне

Кошаркашки клуб Партизан саопштио да је новчано казнио Бруна Кабокла због кршења клупске дисциплине, али је додао да су "црно-бели" одлучили да бразилски репрезентативац буде део тим и наредне сезоне.

Кошаркашки клуб Партизан је у саопштењу детаљно описао и анализирао проблем који је настао због самовољног Кабокловог напуштања тима и образложио донету одлуку.

"Партизан је након окончаног дисциплинског поступка, 14. јуна донео одлуку да се Кабокло казни новчаним износом који је еквивалентан износу његових пет месечних плата. Казна је изречена због неиспуњавања уговорних обавеза, недоласка на тренинге и утакмице, то јест самовољног напуштања тима", наводи се у саопштењу Партизана.

Кабокло је 31. маја напустио Партизан.

"Партизан истиче да у тренутку чињења дисциплинских прекршаја није имао доспела дуговања према Кабоклу, те да клуб има право да играча задржи и наредне сезоне, и то ће право искористити. Информације које су пласиране у јавност о обавезама играча према националном тиму Бразила нису тачне, нити у складу са правилима ФИБА. Према интерним правилима ФИБА, Боок 3, члан 38а каже да је време припрема за олимпијски квалификациони турнир и друге званичне сениорске квалификационе утакмице, 14 дана пре првог меча", наводи се у саопштењу Партизана.

"Црно-бели" истичу да клуб нема никакву обавезу да играча пусти раније.

"У прилог овоме, говори и изјава селектора Бразила Александра Петровића, који је навео да Бруно Кабокло и Јаго Дос Сантос имају обавезу да се појаве у тренинг кампу Бразила тек након завршетка обавеза у националном првенству Србије", додаје се у саопштењу Партизана.

Црно-бели су навели и да је агент Бруна Кабокла 29. маја путем Воцап поруке послао позив који је потписан од стране Карлоса Фонтанеле за наводни лекарски преглед 31. маја.

"Клуб према ФИБА правилима није обавезан да пусти Играча пре завршетка клупских обавеза у КЛС. Подсећамо, потенцијална трећа утакмица финалне серије је била на распореду осмог јуна. Према интерним правилима ФИБА, Боок 3, члан 37, позив може да буде упућен само са званичне регистроване мејл адресе националних федерација, што се никада није догодило", истиче се у саопштењу "црно-белих".

Партизан наводи да се петог јуна званично обратио Кошаркашком савезу Бразила и тражио резултате наводних лекарских прегледа, као и појашњење, да ли је позив који је стигао од агента икада званично упућен од стране федерације и да ли је уопште званичан.

"Одговор никада није стигао. Према сазнањима клуба, Кабокло је у Бразил слетео из Америке тек 16. јуна, што само потврђује да је у питању самовољна одлука играча да из неких других разлога напусти своје радно место и упути се на други континент. О свему овоме, Партизан је обавестио надлежна тела у ФИБА и потражио заштиту својих права", закључује се у саопштењу Партизана.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару