Немилосрдни Маверикси отказали Бостонову прославу у Даласу

Кошаркаши Даласа победили су на свом паркету екипу Бостона резултатом 122:84 и смањили предност Селтикса у финалној серији НБА лиге на 3:1.

Имали су Бостон селтикси убедљиву предност од 3:0 након прве три утакмице финалне серије плеј-офа НБА лиге, направили су брејк у четвртак и једном руком већ ухватили метлу да у Даласу заврше посао и освоје рекордну 18. титулу, али су уместо великог славља у Тексасу доживели прави дебакл који ће се дуго препричавати.

Рекао је Лука Дончић након првог меча у Даласу да његова екипа неће престати да верује у преокрет и Мавси су на терену показали да то није шупља прича. Испрашили су Селтиксе са понижавајућих 38 разлике, након којих финале, које се сада враћа у Бостон, сигурно неће бити исто.

Да ће ући у кошаркашке анале са трећом најубедљивијом победом у историји великих финала НБА лиге, кошаркаши Даласа су наговестили већ након прва 24 минута игре, када су на велики одмор отишли са 26 поена предности (61:35).

Нису Маверикси, сатерани уза зид, ни помишљали да стану на кочницу. Били су изузетно агресивни и чврсти у одбрани, а добро организовани и паметни у нападу. Гости нису знали шта их је снашло, нису успевали да погоде ни океан са брода, па је разлика између два броја на семафору средином четвртог квартала износила готово нестварних 48, наспрам којих и коначан резултат звучи као "пристојан пораз".

Имао је Далас у четвртој утакмици све што му је потребно, пре свега расположене Луку Дончића и Кајрија Ирвинга који су заједно убацили 50 поена - Словенац 29, а Американац 21 иакао их шут за три поена никако није служио (Дончић 0/8, Ирвинг 1/6).

Пробудили су се међу Мавсима и играчи попут Тима Хардавеја Џуниора који је убацио 15 поена или Дантеа Егзума са 10. Дерек Лајвли је убацио 11 поена и ухватио 12 скокова.

Код Бостона је предњачио Џејсон Тејтум са скромних 15 поена, док је Сем Хаузер додао 14, а Пејтон Причард 11 поена. Џејлен Браун је остао на 10 поена уз очајних 3/12 из игре, док је Џру Холидеј имао исти учинак, уз 4/10 из игре.

Бостон је, када се подвуче црта, шутирао из игре са аматерских 36 одсто успешности (29/80), што је довољно добро објашњење за историјски дебакл.

Имаће "келти" у свом "ТД Гардену" додатни мотив да се реванширају за тежак пораз и пред својим навијачима запечате 18. титулу шампиона НБА лиге.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије