Читај ми!

Хезоња и Зубац предводе Хрватску у квалификацијама за ОИ, на списку и играч Партизана

Селектор кошаркашке репрезентације Хрватске Јосип Сесар објавио је шири списак од 17 имена пред квалификациони турнир за пласман на Олимпијске игре у Паризу.

Прелиминарни састав Хрватске преводе Ивица Зубац (Лос Анђелес клиперс), Дарио Шарић (Голден Стејт вориорс) и Марио Хезоња (Реал Мадрид).

Према споразуму између ФИБА и НБА, Зубац и Шарић неће улазити у тимске тренинге до 17. јуна. Хезоња би требало да игра за Реал Мадрид у финалу Ендеса лиге следеће недеље. Окупљање свих преосталих играча планирано је у понедељак у Загребу.

Натурализовано место на списку покрива играч Партизана Џејлин Смит. Остали на списку су Данко Бранковић (Бајерн Минхен), Томислав Буљан (Мелиља), Дарио Дрежњак (Задар), Матео Дрежњак (СЦ Дерби), Горан Филиповић (Игокеа), Борна Капуста (СЦ Дерби), Филип Крушлин ( Динамо Сасари), Крешимир Љубичић (Сплит), Тони Накић (Рио Бреоган), Тони Перковић (Сплит), Крешимир Радовчић (Цибона), Борис Тишма (Сплит) и Иван Вранеш (Јувентус).

У Групи А Хрватска ће играти против Словеније и Новог Зеланда 2. и 3. јула. Домаћин Грчка, Доминиканска Република и Египат извучени су у Групу Б.

Прво или друго место у свакој групи омогућава пласман у полуфинале. Победник финала пласиран се на Олимпијске игре заједно са Аустралијом, Канадом и победником квалификација у Шпанији.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије