Читај ми!

Партизан за продужетак сезоне, Звезда за трећи трофеј

Кошаркаши Партизана дочекаће Црвену звезду у другом мечу финалне серије Кошаркашке лиге Србије. Утакмица је на програму од 20.00 часова, а текстуални пренос можете пратити на нашем порталу.

Партизан за продужетак сезоне, Звезда за трећи трофеј Партизан за продужетак сезоне, Звезда за трећи трофеј

Након велике борбе у првом дуелу, Црвена звезда је успела да седми везани пут дође до тријумфа против "вечитог ривала" и поведе у серији која одлучује о шампиону државе.

Боље су изабраници Јаниса Сферопулоса започели меч предвођени Јагом дос Сантосом и стигли до иницијалног вођства. Међутим, Партизан није дозволио противничкој екипи да се одлепи и већ до краја првог полувремена су црно-бели дошли до предности.

Након тога је одиграно веома неизвесно друго полувреме које је са једне стране обележио Дејан Давидовац, а са друге Алекса Аврамовић.

Виђен је поново велики број прекида и притужби на судијске одлуке, те је утакмица ушла у још једну неизвесну завршницу у којој су се црвено-бели боље снашли и поенима Луке Митровића са линије пенала стигли до тријумфа.

Имао је Зек Ледеј, који је одиграо још једну слабу утакмицу против Звезде, шут за победу, али је промашио свој карактеристичан шут.

Проблеми са судијама

Конференције за медије двојице тренера након завршетка сусрета су по обичају биле изузетно занимљиве.

Жељко Обрадовић је изјавио да је његова екипа имала шансе да победи, али и да ће друга утакмица пред Партизановим навијачима бити у потпуности другачија.

Осврнуо се Обрадовић поново и на по њему дискутабилан судијски критеријум који умногоме утиче на игре капитена Кевина Пантера.

Са друге стране, Јанис Сферопулос је одржао некарактеристично кратку конференцију на којој није било места за питања новинара.

У свом кратком излагању, грчки стручњак је нагласио да и његова екипа заслужује судијско поштовање, као и да судије нису имале исти критеријум током читавог дуела.

Повреде и изостанци

Упркос серији од седам везаних пораза у "вечитим дербијима", Партизан ће имати улогу благог фаворита пред својим навијачима.

Највећи проблем за црно-беле налази се у рекету, с обзиром на изостанак решења на позцији центра услед одлазака Френка Каминског и Бруна Кабокла.

Питање је да ли ће Балша Копривица бити спреман да помогне Алену Смаилагићу који је изнео највећи терет у понедељак, те би стога Партизан поново могао да има проблем са контролом дефанзивног скока.

Са друге стране, Сферопулоса могу највише да брину повреде. Боломбој је отписан и пре почетка серије, док је Јаго услед повреде на првој утакмици највероватније завршио сезону.

Повреду је задобио и Немања Недовић, али се очекује да он ипак буде у изузетно скраћеној ротацији са којом ће Звезда покушати да у два сусрета заврши серију и дође до трећег трофеја у сезони.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије