КЛС током августа организује камп за судије у Ивањици

Велика брига води се о квалитету суђења и арбитрима и са тим циљем руководство кошаркашке лиге Србије ће током кампа за судије који ће се од првог до 25. августа одржати у Ивањици покрити све трошкове за најперспективније младе судије и омогућити врхунску едукацију, саопштено је из КЛС-а.

У саопштењу се наводи да Кошаркашка лига Србије из године у годину остварује напредак у разним сегментима организације.

"Значајно се подигао квалитет такмичења, чему је допринела финансијска консолидација клубова и много већа улагања, буђење неких нови центара попут Сомбора, али и ревитализација старих као што су Суботица и Нови Сад. Да је КЛС убедљиво најквалитетније такмичење под обручима у региону доказ су и резултати у АБА 2 лиги, где су српски тимови били доминантни. Све то је допринело и да се публика у великом броју врати на трибине 'СПЕНС-а', у 'Дудовој шуми' и осталим халама, јер су се осим занимљивих утакмица могли видети веома млади и перспективни играчи, на којима ће се базирати будућност српске кошарке", наводе из КЛС-а.

Посебна пажња поклања се регуларности такмичења, па се све утакмице преносе преко онлајн платформе. "Такође, КЛС је прва лига у читавом региону која има 'инстант риплеј' систем, електронске записнике, а од следеће сезоне и камере које ће бити инсталиране у дресове судија што ће додатно допринети регуларности, а самим тим и повећању међусобног поверења и смањења тензија међу свим учесницима", тврде у КЛС.

Камп за кошаркашке судије биће одржан од првог до 25. августа у Ивањици.

"Међу предавачима на кампу биће бивше и садашње судије које имају искуства суђења са највећих европских и светских, клупских и репрезентативних такмичења. Мислим да имамо веома талентоване младе арбитре, у њима видимо велики потенцијал и ово је наш симболичан допринос улагању у будућност сегмента такмичења које је веома важно", рекао је директор КЛС Александар Грујин.

Предавачи на кампу биће бивше и садашње судије, као и контролори суђења на мечевима КЛС и АБА лиге Миливоје Јовчић, Звездан Јанковић, Јасмина Јурас, Саша Маричић, Петар Крал, Миодраг Личина, а супервизор биће председник судијске комисије КЛС Милорад Милојковић.

Један од најбољих европских судија Илија Белошевић пружио је пуну подршку оваквом начину рада са арбитрима.

"Поверење које КЛС на овај начин указује младим судијама и те како ће им значити на пољу самопоуздања. Подршка арбитрима која се исказује и на овај начин, а који су изложени великим притисцима, је немерљива и сигурно ће допринети њиховој додатној сигурности. Едукација је кључ унапређење и подизање квалитета суђења, а листа предавача која је предвиђена гарантује квалитетан рад. Суђењем се бавим неколико деценија и овакви потези и брига о арбитрима ме веома радују, јер је то гарант да ћемо и будућности имати судије које ће бити признате и познате у светским оквирима", закључио је Белошевић.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару