Читај ми!

Јокић: Не треба тек тако да пређемо преко великог пораза од Минесоте

Кошаркаш Денвер нагетса Никола Јокић рекао је након убедљивог пораза од Минесоте тимбервулвса да његов тим не треба олако да пређе преко овог меча, већ да размисли о игри.

Кошаркаши Минесоте убедљиво су савладали екипу Денвера 115:70 у шестој утакмици полуфинала плеј-офа Западне конференције у НБА лиги.

"Не треба тек тако да пређемо преко ове утакмице, него да размислимо. Ово је велики пораз. Уништили су нас и треба да поштујемо резултат. Било је 9:2 за нас на почетку и није баш добро изгледало за њих у том тренутку, али након тога била је то утакмица у којој је учествовао само један тим", навео је Јокић на конференције после меча.

Троструки МВП НБА лиге је на овом мечу уписао 22 поена, девет скокова и само две асистенције за 36 минута на паркету. Српски центар је имао 9-19 при шуту из игре.

Џамал ​​Мари је постигао само 10 поена за Денвер, уз лош учинак шута из игре 4-18. Арон Гордон је имао 12 поена и осам скокова за Нагетсе.

"Велики је то пораз. Разбили су нас. Били су бољи у сваком сегменту игре. Морамо да прихватимо то и да се потрудимо да следећи пут будемо бољи. Када изгубите са 45 поена разлике, не дешава се то сваког дана", рекао је Јокић.

После три везана пораза, Минесота је узвратила победом и седми меч биће одлучујући за наставак такмичења у НБА лиги.

"Од почетка сам говорио да ће ово бити неизвесна серија и да сваки тим може да победи на свакој утакмици, и у гостима и код куће. Седми меч може да оде и на једну и на другу страну. У овој утакмици се једноставно нисмо појавили. Нисмо погађали, нисмо креирали отворене шутеве, а њихова одбрана је била фантастична. Немам шта да додам, све говоре бројке. Само је прва утакмица у серији била неизвесна, а ми смо тада изгубили. У другим утакмицама је разлика била убедљива", истакао је ас Денвера.

Нагетси ће имати предност домаћег терена у мечу одлуке за пласман у финале Западне конференције. Подсећања ради, Минесота је повела у серији са 2:0, а потом је Денвер преокренуо вођство на 3:2.

Јокић је истакао да не прави разлику приликом припремања за утакмице у основног делу НБА лиге и плеј-офу.

"Пипремам као и за сваку другу утакмицу. Знам све њихове акције, знам шта ‘позивају’ када играју. То је још једна утакмица за мене. Трудим се да сваку утакмицу третирам на идентичан начин", закључио је Јокић.

Седми дуел Денвера и Минесоте заказан је за недељу, 19. маја од 22.00 по средњоевропском времену.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије