Читај ми!

Почиње финале АБА лиге – вечити у борби за титулу која гарантује Евролигу

Кошаркаши Црвене звезде у Дворани "Александар Николић" од 20.30 дочекују екипу Партизана у првој утакмици финалне серије регионалне АБА лиге. Ток меча из часа у час, најзанимљивије детаље и кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

Почиње финале АБА лиге – вечити у борби за титулу која гарантује Евролигу Почиње финале АБА лиге – вечити у борби за титулу која гарантује Евролигу

Кошаркаши Црвене звезде и Партизана започињу борбу за трофеј регионалне лиге. Шампион такмичења сигурни је учесник Евролиге, док ће пораженом остати једино нада да ће добити специјалну позивницу.

Црвено-бели су се до финала домогли без изгубљеног меча у доигравању. У првом четвртфиналном дуелу у Београду после великог преокрета успели су да савладају Студентски центар, да би у Подгорици били више него убедљиви.

Ни Мега није успела да пружи већи отпор тиму са Малог Калемегдана који је оба меча добио са двоцифреном разликом.

Партизан је после два меча која је лако завршио са Игокеом имао одређених потешкоћа у полуфиналу. У "Арени" су са двоцифреном разликом савладали Будућност, док су у "Морачи" после неизвесне завршнице поражени 74:73 па је серија морала да се врати у Београд.

На домаћем паркету су три четвртине водили неизвесну борбу са црногорским представником чији је отпор напокон сломљен у последњој деоници.

Предност домаћег паркета у финалној серији има тим са Малог Калемегдана који је регуларни део сезоне завршио на првој позицији у лиги са 22 победе и четири пораза. Партизан је био други са скором 20-6.

И Јанис Сферопулос и Жељко Обрадовић очекују тешку серију, али иду корак по корак.

Сферопулос: Фокус је на првом мечу, не на серији

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос рекао је да ће атмосфера током финалне серије АБА лиге против Партизана бити сјајна и позвао навијаче да свима покажу спортску културу. 

"Целе сезоне тренирамо и напорно радимо како бисмо дошли до финала. Имамо предност домаћег терена и желимо да максимално фокусирано уђемо у утакмицу и играмо нашу игру. Знамо шта је потребни да радимо, играмо против великог ривала. Ми знамо њих, они знају нас и даћемо најбоље да победимо у првој утакмици. Фокус је на првом мечу, не целој серији", рекао је Сферопулос.

Посебно се Сферопулос осврнуо на навијаче Звезде.

"Желим да позовем навијаче да дођу и подрже нас. Знамо да ће атмосфера бити сјајна. Желим да свима покажемо нашу спортску културу", закључио је Сферопулос.

Обрадовић: Чека нас финале против великог ривала, знамо колико је тешко

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је да зна да је пред екипом тешка финална серија у којој Црвена звезда има предност домаћег терена.

Размишљам само о терену и припреми утакмице. Чека нас финале које играмо против великог ривала, пред његовим навијачима, имамо искуство и знамо колико је то тешко, али имамо искуство и хоћемо да будемо концентрисани на оно што се дешава на паркету", рекао је Обрадовић.

Тренер Партизана рекао је да повређени Балша Копривица и Огњен Јарамаз дефинитивно неће бити у саставу током финала.

Звезда се вратила "кући"

Кошаркаши Црвена звезда утакмице финалне серије АБА лиге као домаћини играће у Дворани "Александар Николић", саопштио је београдски клуб.

"Одлука Клуба да утакмице финала организује у дворани у којој наш тим тренира током целе сезоне, а у којој је у континуитету од почетка плеј-офа регионалне лиге везана је за чињеницу да је Хала 'Александар Николић' прави домаћи терен за наш тим за који смо се упркос бројним препрекама изборили током лигашког дела сезоне, уз атмосферу са трибина која је већ годинама заиста увек била велики ветар у леђа генерацијама играча Црвене звезде", наведено је у саопштењу београдског клуба.

Један од најважнијих кошаркаша црвено-белих Немања Недовић истакао је да је то била воља свих кошаркаша.

"Сви смо се борили за то, то је наша кућа и прави домаћи терен. Сигуран сам да ће бити пуна хала, надам се да ће навијање бити фер и спортско јер овакве утакмице то заслужују", закључио је Недовић.

Звезди припала последња три дербија

Тим Јаниса Сферопулоса у регионалном такмичењу уписао је шест победа у низу, од којих је пет било са двоцифреном разликом.

Низ Партизана у регионалној АБА лиги прекинут је поразом од Будућности у другој утакмици полуфинала.

Што се међусобних дуела тиче - у последњих 10 утакмица екипе су изједначене са по пет победа. Јанис Сферопулос је од доласка на клупу црвено-белих са Партизаном одиграо пет мечева. Прва два пута је поражен, да би потом уписао три тријумфа у низу - по један у АБА и Евролиги и победу у финалу Купа.

Меч у "Чаиру" је последњи дуел који су вечити одиграли међусобно, а Звезда је тријумфовала 85:79.

Најефикаснији на овом мечу био је Зек Ледеј са 24 поена, док су победнички тим водили Гедрајтис са 17 и Теодосић са 16 поена.

Пукл, Јовчић и Кадрум деле правду

Први меч финала судиће Саша Пукл из Словеније, Миливоје Јовчић из Србије и Лука Кардум из Хрватске, саопштено је на званичном сајту регионалног такмичења.

Прва утакмица финала АБА лиге између Звезде и Партизана игра се вечерас од 20.30 у Дворани "Александар Николић".

петак, 19. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару