Читај ми!

Обрадовић: Да се добро припремимо за меч са Албом и одиграмо на најбољи начин

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је пред меч са Албом да његова екипа мора добро да се припреми и на најбољи могући начин одигра сутрашњу утакмицу.

Партизан у четвртак од 20.30 гостује Алби у мечу 33. кола Евролиге.

"Ја сам најавио био тренинг после Будућности, зато што сам размишљао да неки играчи који нису имали већи минутажу треба да у наредним утакмицама мало више помогну тиму. Међутим, то јутро после утакмице, смо врло рано устали и капитен Кевин Пантер ме је замолио да не иду на тренинг јер су уморни и ја сам им изашао у сустет. Ето то је то, иначе пракса ће бити да, без обзира какав је програм, они који мање играју на слободан дан имају тренинг", изјавио је Обрадовић.

Додао је да је утакмица са Албом важна за црно-беле.

"Када причамо о Алби, неколико ствари је битно у игри. Под број један је да зависе много од њихове транзиционе игре и да су ту најопаснији. Треба да водимо рачуна да то зауставимо. То значи да контролишемо напад, да не дозволимо добре проценте шута пре свега за два поена у транзицији. Разлика између утакмица које су побеђивали и губили је неких 12 посто убачаја имају више у мечевима које су добијали. Тако да је то неки први фактор о којем морамо да водимо рачуна. Други је да су они ти који воле да мењају одбрану, поготово када центар Кумађе уђе у игру. Да играју зонску одбрану и зонски пресинг", истакао је Обрадовић.

Искусни стратег констатује да нико у екипи не размишља на ком месту на табели је Алба.

"То је евролигашки тим који је у прошлом колу против Ефеса одиграо изванредно, тако да знамо да поседују квалитет и да могу да одиграју на високом нивоу. Тако их третирамо као право евролигашки тим. Нема везе утакмица са Олимпијакосом, што се тиче морала. Ми смо одиграли јако важну утакмицу у Подгорици у АБА лиги, коју смо успели да добијемо. Нема више враћања на оно што је иза нас, гледамо само у напред. Знамо да многи тимови имају своју шансу, наша срећа је што углавном зависимо од нас самих, према томе треба добро да се припремимо и ту утакмицу са Албом одиграмо на најбољи могући начин", закључио је Обрадовић.

Партизан се тренутно налази на 13. позицији Евролиге са 14 победа и 18 пораза и очекује их велика борба за плеј-ин.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара