Читај ми!

Пешић: Надам се да ће Јокић и Мицић играти на Олимпијским играма

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је да се нада да ће Никола Јокић и Василије Мицић играти на Олимпијским играма у Паризу.

Кошаркаши Србије играће у групи Ц на Олимпијским играма у Паризу, са селекцијама Сједињених Америчких Држава и Јужног Судана, као и са победником квалификационог турнира у Порторику.

"За нас није лоше да играмо прву утакмицу против Сједињених Држава, а друго, ако се пласирамо у четвртфинале, које је увек једна од најважнијих утакмица на било ком великом турниру, Светском првенству, Евробаскету или Олимпијским играма, не бисмо се суочили са њима у четвртфиналу", истакао је Пешић.

На квалификационом турниру у Порторику играће Мексико, Обала Слоноваче, Литванија, Италија, Порторико и Бахреин.

"И остали тимови су веома добри, са потенцијалом да добију Порторико, Италију или Литванију, екипе са којима смо се сусрели на Светском првенству. Јужни Судан је био одличан тим у Манили, игра модерну кошарку, веома агресивну, са транзиционим нападом, и то је само још једна потврда да ће свака утакмица на овом турниру бити тешка", изјавио је Пешић.

Кошаркашки турнир на Олимпијским играма на програму је од 27. јула до 11. августа.

"Ако желите да дођете до медаља, морате победити у свим утакмицама до полуфинала, већна играча, као и две трећине нашег тима су из исте генерације, рођени 1994. и 1995. године. Надамо се да ће играти још два играча из ове генерације, Никола Јокић и Василије Мицић. Сезоне су им изузетно дуге, да видимо да ли ће је завршити без повреда и проблема. Има и других играча, али говорим о Јокићу и Миц́ићу, јер су они били део те исте генерације и велика је предност ако имате играче који су дуго играли заједно", закључио је Пешић.

субота, 18. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара