Човић: Тенденциозна кампања против Звезде, чудан третман код судија

Председник Кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић каже за РТС да је комплетна сезона веома специфична за црвено-беле јер је рано дошло до промене тренера пошто су, како каже, лоше урађени скаутинг и формирање екипе. Истиче да су тим након тога пратиле повреде, али и да се кроз одређене медије тенденциозно води кампања против Црвене звезде.

Кошаркаши Црвене звезде поражени су синоћ од Панатинаикоса резултатом 89:76 у мечу 30. кола Евролиге, већ у петак дочекују Виртус из Болоње, али су одавно остали без шансе да се пласирају у плеј-оф или плеј-ин елитног европског такмичења.

Председник Кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао је гостујући у Јутарњем програму РТС-а да је врло напоран распоред у Евролиги и да је велики број утакмица током сезоне.

Човић каже да је комплетна сезона веома специфична за Звезду јер је рано дошло до промене тренера.

"Лоше су урађени одређени скаутинзи и формирање екипе. Након тога су нас пратиле непрeкидне повреде. Не причам о овоме као алиби, него као нешто што се реално догађало, уз, наравно, увек отворена врата да они који то могу боље и знају боље, дођу па узму да раде", истиче Човић.

Наглашава да је већ 13. сезона како је у Црвеној звезди и да су за то време освојена 23 трофеја.

"То нема ниједан клуб на овим просторима у задњих 13 година. Нећу око свега тога да правим алиби, али повређено је доста играча. Скоро никада нисмо били комплетни. Таман смо кренули са Топићем, он се повредио, па Теодосић... Да не набрајам", каже Човић.

"Тенденциозно се води кампања против Црвене звезде"

Човић тврди да се кроз одређене медије тенденциозно води кампања против Црвене звезде, нарочито против појединих играча.

Није задовољан ни суђењем у Евролиги, али каже да би коментар до краја дао када би имао пара за плаћање казни.

"Мислим да сви виде јасно шта је. Неки чудан третман је према Црвеној звезди, но идемо даље. Толико брзо иду утакмице да немате времена ни да се радујете ни да патите", каже Човић.

"Јаго за седам до десет дана на терену"

Председник Звезде је потврдио да је плејмејкер црвено-белих Јаго дос Сантос у среду изашао из болнице, где је успешно оперисан након незгодне повреде.

"Њему је пукла чеона кост, горњи синус од ударца лактом. Тада је свиран обострани фаул, што је доста интересантно. Хвала богу, добро је прошла операција, добро се осећа и треба га за седам до десет дана очекивати на терену са посебном маском. Добро је прошло, како је могло да буде", напомиње Човић.

"Спектакл је када нема вређања"

На констатацију да ће вечерас у "Штарк арени" бити спектакл јер Партизан дочекује европског првака из Мадрида, Човић каже да је њему спектакл увек када је велика утакмица, када је пуно људи и када нема вређања.

"Видим тамо неки дају изјаве како контролишу емоције. Ја им честитам на тој контроли емоција, нарочито када испљујете све док се утакмица игра. Ја то замерам и нашим навијачима и нисам присталица свега тога, али живимо очигледно у таквим временима. Надам се да ће се то поправљати и да ће спорт бити у првом плану, а не увреде играча, учесника, па чак и породица", наглашава Човић.

Напомиње да су црвено-бели синоћ и на последњих неколико утакмица у Београду имали добро навијање, на чему је захвалан навијачима.

уторак, 30. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво