Читај ми!

Партизан у "Арени" тражи реванш против Реала - меч који навијачи црно-белих жељно ишчекују

Кошаркаши Партизана дочекују Реал Мадрид у мечу 31. кола Евролиге. Утакмица је на програму од 20.30, а најважнија дешавања и промену резултата можете пратити на нашем порталу.

Партизан у "Арени" тражи реванш против Реала - меч који навијачи црно-белих жељно ишчекују Партизан у "Арени" тражи реванш против Реала - меч који навијачи црно-белих жељно ишчекују

Тријумф против Басконије поправио је позицију Партизана пред последња четири сусрета у Евролиги и значајно утицао на расположење у тиму пред дуел са првопласираним Реалом.

Лакша половина посла у последњем дуплом колу одрађена је без веће драме, иако је Басконија припретила пред крај меча, чиме је направљен одличан увод за меч који навијачи црно-белих ишчекују скоро годину дана.

Коначно су центри екипе Жељка Обрадовића заиграли у складу са својим потенцијалом и показали због чега су понели епитет великих појачања по свом доласку.

Френк Камински је додуше у првом делу сезоне бележио сличне партије, а са 20 поена против Басконије је потврдио да је реч о једном од нападачки најталентованијих играча у Европи.

Са друге стране, Бруно Кабокло је био тај чији се допринос чекао, те би сјајна партија у 30. колу требало да буде наговештај боље игре Бразилца који до сада није оправдао очекивања.

Разигравање центарске линије долази у одличном тренутку за Партизан, имајући у виду веома захтевну завршницу сезоне и преоптерећеност бековске линије која је у досадашњем делу сезоне била бољи део тима.

Обрадовића нарочито може да радује реакција екипе на одсуство Зека Ледеја који је због смртног случаја морао да отпутује у САД и највероватније ће пропустити и меч са мадридском екипом.

Реал у благом паду форме

Дуго је "краљевски клуб" био без пораза ове сезоне, али је у претходном периоду заређао неколико изгубљених утакмица које ипак не би требало да значајно утичу на коначни поредак.

Тријумфом над Албом, до ког је Реал дошао теже него што се то очекивало, изабраници Ћуса Матеа дошли су на само победу од освајања првог места. Низ од три везана пораза убрзо је заборављен након две победе и Реал ће сигурно желети да настави нови низ, иако нема императив победе у Београду.

Свестан околности, Матео је у претходне мечеве искористио да одмори неке од носилаца игре, као и ветеране које чува за плеј-оф, а шансу су добили играчи који иначе нису имали велику минутажу.

Тако је у први план искочио Гершон Јабуселе, који се добрано замерио навијачима Партизана претходне сезоне и који ће сигурно уз добру минутажу добити и салве звиждука.

Без обзира на састав и форму, Реал ће свакако имати улогу фаворита пре уласка у утакмицу, али би Партизан, коме би евентуална победа значила много, могао да исористи одсуство мотива гостујуће екипе.

У првом мечу ове сезоне Реал је у Мадриду поприлично лако дошао до победе резултатом 91:75. Џанан Муса је водио Мадриђане до победе са 23 поена, док је Партизан предводио Бруно Кабокло са 18 поена.

Прошлогодишњи трилер

Четвртфинални дуели две екипе из претходне сезоне ушли су у историју Евролиге и понели епитет једне од најузбудљивијих серија елитног европског такмичења.

Партизан је као шести завршио регуларни део сезоне чиме је себи заказао сусрет са тада трећепласираним Реалом који је имао много проблема током читаве сезоне.

Упркос недостатку искуства Ђуса Матеа и играма које нису испуњавале високе критеријуме мадридске публике, Реал је важио за великог фаворита, пре свега због предности домаћег терена.

Међутим, Партизан је у прве две утакмице у "Визинк центру" предвођен незаустављивим Кевином Пантером дошао до два брејка пред селидбу серије у Београд.

Други меч је Партизан одиграо нарочито добро, обезбедивши победу у првих неколико минута четврте четвртине. Међутим, пред сам крај утакмице током које је већина актера ишчекивала крај, Серхио Љуљ је ишчекивао и на крају дочекао прилику да окрене серију у корист свог тима.

Направио је непотребно груб фаул над Пантером који је бурно реаговао и изазвао пометњу која се претворила у тучу. Епилог - два меча суспензије за Пантера и један за Лесора, док су код Реала суспендовани Јабуселе и Дек. 

Реал је после велике борбе у наредна два дуела у Београду успео да врати серију у Мадрид где је Партизан у мајсторици почетком треће четвртине имао и 18 поена предности.

Серхио Родригес и Џанан Муса су међутим одбили да се предају и успели су да повуку екипу ка великом преокрету и пласману на фајнал-фор, на ком су поново доказали шампионски ген.

Партизан је прилику за освету пропустио у првом мечу, али ће у реваншу она бити још већа, имајући у виду подршку навијача који ће си сигурно потрудити да гостима што више отежају повратак у "Штарк арену", као и знатно већем резултатском значају који меч има за црно-беле.

Табела:
1. Реал Мадрид 24-6
2. Барселона 20-10
3. Панатинаикос 19-11
4. Фенербахче 19-11
5. Монако 19-11
6. Олимпијакос 18-12
7. Виртус 17-13
8. Макаби 17-13
9. Басконија 16-14
10. Партизан 14-16
11. Валенсија 14-16
12. Бајерн Минхен 13-17
13. Ефес 13-17
14. Олимпија Милано 13-17
15. Жалгирис 12-18
16. Црвена звезда 10-20
17. Асвел 7-23
18. Алба 5-25

уторак, 21. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара