Eвропски класик у Болоњи - Партизан за плеј-оф, Виртус за излазак из кризе

Кошаркаши Партизана гостују Виртусу из Болоње у оквиру 25. кола Евролиге. Меч је на програму од 20.30, а резултат и дешавања на мечу можете пратити из минута у минут на нашем порталу.

Eвропски класик у Болоњи - Партизан за плеј-оф, Виртус за излазак из кризе Eвропски класик у Болоњи - Партизан за плеј-оф, Виртус за излазак из кризе

Пораз у неизвесној завршници на четвртом овосезонском "вечитом дербију" значајно је физички и психолошки утицао на екипу Партизана пред пут у Монако на још један у низу тешких мечева у кратком периоду.

Након одличног почетка, екипа Жељка Обрадовића није успела да одржи корак са домаћом екипом, а хронични проблеми Партизана из текуће сезоне поново су га коштали победе.

Недостатак класичног организатора игре одразио се у великом броју изгубљених лопти, а непостојање центра са израженим дефанзивним карактеристикама у прегршт допуштених офанзивних скокова.

Такође, Партизан је поново показао да му напуштање „Штарк арене“ не прија и да се пословично лоше проводи на гостовањима ове сезоне. "Црно-бели" су победили на само три од 13 одиграних гостујућих утакмица, због чега гостовање Виртусу представља нови изузетно захтеван изазов.

Са друге стране, екипа из Болоње налази се у значајном паду форме. Победили су на тек једној од претходних пет евролигашких утакмица и са другог "склизнули" на пето место.

Таквом развоју догађаја кумовала је и повреда понајбољег играча екипе Торникеа Шенгелије, за ког још увек није сигурно да ли ће бити у стању да помогне саиграчима у мечу против Партизана.

Партизан у потрази за новом победом након прекида низа против Виртуса

У првом делу сезоне Виртус је био бољи од београдских црно-белих резултатом 77:75 у веома неизвесној утакмици коју су обележили Ифе Лундберг и Џејмс Нанели.

Виртус је од самог почетка меча контролисао игру и одржавао вођство, успевши да одбије све покушаје Партизана да преокрене резултат у завршници.

Огњен Јарамаз одиграо је тада један својих најбољих мечева ове сезоне, те се можда може очекивати и његов значајнији допринос у новом окршају, нарочито имајући у виду згуснут распоред и велику потрошњу играча.

У претходних пет дуела две екипе, Партизан је забележио четири везана тријумфа, пре поменутог пораза у Београду, укључујући и две победе у "Виртус Сегафредо арени". 

Карте за утакмицу су распродате већ у понедељак, сходно чему се очекује одлична атмосфера, уз присуство великог броја Партизанових навијача који су подршку свом клубу показали и у Монаку.

Eвропски класик у Болоњи

Црно-бели из Београда и Болоње 19 пута су одмерили снаге у европским такмичењима - Италијани су славили 11 пута, док је Партизан осам пута био бољи.

По значају се издвајају полуфинале Евролиге на фајнал-фору у Барселони 1998. и четвртфинална серија из 1992. године.

У Барселони је тадашњи Киндер, будући шампион Европе, био препрека преко које се није могло у полуфиналу. Партизан је страдао од својих бивших играча који су касније оставили дубок траг у Болоњи - Предрага Даниловића и Раше Нестеровића, али и од садашњег спортског директора црно-белих Зорана Савића.

Више успеха имао је Партизан 1992, док је Даниловић још увек био у Београду. Са младим Жељком Обрадовићем на клупи, београдски тим је укупним резултатом 2:1 у победама избацио тада Кнор у четвртфиналу и изборио пласман на фајнал-фор у Истанбулу, где ће постати првак Европе.

Изјаве тренера

Тренер екипе Виртуса Лука Банки изјавио је пред меч са Партизаном да ће његова екипа имати прилику да се искупи за лош меч који су одиграли у оквиру 24. кола против Барселоне.

Екипа из Болоње је на том мечу забележила убедљив пораз резултатом 84:57.

Са друге стране, Жељко Обрадовић је приликом свог обраћања акценат ставио на Уроша Трифуновића, који ће пропустити меч у Болоњи.

Евролига, 25. коло:

Четвртак:
Алба Берлин – Валенсија 66:81
Басконија – Макаби 92:82
Бајен – Олимпијакос 72:76
Реал Мадрид – Асвел 86:79

Петак:
Анадолу Ефес – Олимпија Милано 18.30
Жалгирис – Панатинаикос 19.00
Црвена звезда – Барселона 20.00
Монако – Фенербахче 20.30
Виртус Болоња – Партизан 20.30

Табела:
1. Реал Мадрид 22-3
2. Барселона 16-8
3. Панатинаикос 15-9
4. Фенербахче 15-9   
5. Виртус 15-9
6. Монако 14-10
7. Олимпијакос 14-11
8. Валенсија 13-12
9. Басконија 13-12
10. Макаби 12-12
11. Партизан 12-12
12. Црвена звезда 10-14
13. Олимпија Милано 10-14 
14. Бајерн Минхен 10-15
15. Ефес 9-15
16. Жалгирис 9-15
17. Алба 5-20
18. Асвел 5-20

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару