Партизан са највећим амбицијама у Монаку почиње дупло коло Евролиге

Кошаркаши Партизана од 19.00 гостују код Монака у мечу 24. кола Евролиге.

Партизан са највећим амбицијама у Монаку почиње дупло коло Евролиге Партизан са највећим амбицијама у Монаку почиње дупло коло Евролиге

Ново дупло коло је пред црно-белима, надовезано на пораз у вечитом дербију у АБА лиги. Иде се на мегдан Монаку.

Победа Црвене звезде поставила је Партизан прихватања чињенице да готово извесно неће стећи предност домаћег терена у потенцијалној финалној серији. Окрећу се борби са Будућности и Цедевита Олимпијом за друго место. Тиме су, на неки начин, растерећенији у регионалном такмичењу, пошто им је позиција позната. Звезда неће киксирати толико да угрози велику предност.

Следи дупло коло са гостовањима. Прво је на реду Монако, екипа са плеј-оф амбицијама и прошлогодишњи учесник фајнал-фора.

Претходни дуел у Београду окончан је победом Партизана 89:85 после продужетка у који их је увео Мајк Џејмс невероватном, а опет њему својственом, тројком из тешке позиције. Тих дана су се покренуле дебате да ли су домаћи могли да праве фаул у последњем нападу за два бацања, па би лопта свакако њима ишла у руке у финалном нападу. Но, резултат се памти.

Прошле сезоне је Партизан успео да слави као гост 88:84, пошто је претходно са 100:80 тријумфовао у Београду.

Монако је шестоласирани са 13-10, колико има и Макаби Тел Авив. Једна победа их дели од Панатинаикоса и Фенербахчеа на позицијама изнад, односно један пораз од плеј-ин групе од четири тима са 12-11, међу којима је и Партизан.

У претходна три кола су неумољиви на домаћем терену. Барселона, Басконија и Реал Мадрид су се враћали из Кнежевине са двоцифреним минусом у коферу. Претходни пораз на свом паркету доживели су у 15. колу, Панатинаикос је славио у неизвесном окршају 91:90.

 Два Обрадовића - два стила

Екипу Саше Обрадовића карактерише чврста одбрана и поентерски потенцијал појединаца. Пети су у лиги по украденим лоптама са седам по утакмици. У проценту шута из игре је Жељков Партизан најбољи у Евролиги са 50 посто, далеко испред ривала. Монако је тек дванаестопласирани са 46 посто, али толике промашаје надокнађују са 11.4 офанзивна скока, по чему су четврти у лиги.

Мајк Џејмс је "прва виолина" са још једном врхунском сезоном. Француски репрезентативац Ели Окобо је враћен у тим после конфликта и размирица у свлачионици, а бековску ротацију комплетира Џордан Лојд. Највеће име у тиму Кемба Вокер очигледно ужива у благодетима живота на Аузирној обали, што се може видети по његовој малој минутажи и бројкама. Бивши ол-стар мало чиме доприноси, нити прави разлику уласком на терен.

Одличну дефанзиву намећу чврста, висока и покретна крила, пре свега Џон Браун, па Алфа Дијало, Џеред Блосомгејм и Донта Хол. 

Леворуки Литванац Донатас Мотејунас спорост надокнађује габаритима испод коша и меком руком на полухорогу и шуту са дистанце.

Партизан иде са највећим амбицијама

Жељко Обрадовић је пред утакмицу навео да ће црно-бели одиграти најбоље што могу у Монаку.

"Свесни смо квалитета Монака, играли смо против њих, али идемо са највећим амбицијама. Морамо да одиграмо најбоље што можемо. Знамо колико су важни сви мечеви до краја Евролиге, али идемо из утакмице у утакмицу, у овом тренутку је то Монако. Очекује нас тешка утакмица, али мислим да морамо да имамо највећу могућу амбицију", рекао је Обрадовић на конференцији за медије у Београду.

Утакмица Монако-Партизан почиње од 19.00, а њен ток можете да пратите из часа у час на нашем порталу.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару