Нејпир и Олимпија дочекују Звезду на новом гостовању у дуплом колу Евролиге

Кошаркаши Црвене звезде од 20.30 играју меч 21. кола Евролиге у Милану против Олимпије.

Нејпир и Олимпија дочекују Звезду на новом гостовању у дуплом колу Евролиге Нејпир и Олимпија дочекују Звезду на новом гостовању у дуплом колу Евролиге

Наставља се тежња црвено-белих за континуитетом добрих резултата. После велике победе над Партизаном се очекивао тријумф у Вилербану против прежаљеног и нестабилног Асвела. Десило се потпуно супротно. Домаћини су приказали једну од најбољин партија у сезони достигавши 100 поена на крају.

Већ су је једном црвено-бели потценили Олимпију и није се добро завршило. Олимпија је у Београду без Николе Миротића, слично Асвелу, пружила једну од најблиставијих тимских издања у сезони. Тај меч се завршио 93:71 у корист распуцаних гостију. Црвена звезда им је дала прилику да искористе свој главни квалитет, што је састав Етореа Месине оберучке прихватио.

Прве звезде Николе Миротића и даље нема. Зато је ту друга особа која ће нарочито привући пажњу. Ради се о Шабазу Нејпиру. Американца ни клуб ни навијачи неће памтити ни по чему добром. Бројке су биле одличне, бројне бравуре велемајсторске, фалило је енергије и емоције. Играо је само за себе што се на Малом Калемегдану не прашта. Вратио се оданде одакле је и дошао. Звиждале су му Делије и док је био њихов, ко зна шта би га дочекало да је меч у Београду. Притом, никог није вређао, али је самим понашањем показао непоштовање клубу који је у њега полагао велике наде.

Додатна потешкоћа београдском саставу је врло повољан распоред ривала. Ово је трећи евролигашки меч Олимпије и низу на домаћем терену. Искористили су ту предност за тријумфе против Бајерна и Албе.

Једини који добро познаје атмосферу и публику на мечевима Олимпије из редова Црвене звезде је Немања Недовић. Може се слично рећи и за Милоша Теодосића, који је 2021. био најзаслужнији зашто је Виртус "почистио" Олимпију у финалу италијанског првенства.

Тренер Звезде Јанис Сфероплуос је свестан значаја одбране у оваквом дуелу.

"Играмо против екипе која је показала константност у својим играма и одбрамбено и нападачки. То посебно важи за утакмице које су играли код своје куће и на свом терену. Оно што је основно и што морамо је да одиграмо знатно боље и индивидуалну и тимску одбрану како би уопште дошли у прилику да се изборимо за нашу шансу", рекао је Сферопулос пред меч.

Меч Олимпија Милано-Црвена звезда почиње од 20.30 и можете да га пратите путем текстуалног преноса из часа у час на нашем порталу.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару