Читај ми!

Звезда гостује код Панатинаикоса у Атини

Кошаркаши Црвене звезде у Атини од 20.15 гостују код екипе Панатинаикоса у утакмици 17. кола Евролиге. Ток меча из часа у час можете пратити на нашем порталу.

Звезда гостује код Панатинаикоса у Атини Звезда гостује код Панатинаикоса у Атини

Црвено-бели после кадровских промена у екипи први пут напуштају Београд у којем су одиграли последње три утакмице у свим такмичењима.

Екипа Јаниса Сферопулоса путује у главни град Грчке где ће снаге одмерити са Панатинаикосом, вероватно најскупљом екипом у овој евролигашкој сезони.

Обе екипе су забележиле добре резултате у последњих неколико мечева. Звезда има четири победе и пораз, док атински тим има максималних пет од пет.

Звезда је у АБА лиги била боља од Студентског центра у Подгорици 91:77, Сплита у Железнику 89:67, док је у Евролиги Савладала Макаби у "Пиониру" 98:92 и Албу у "Арени" 85:71, али је убедљиво изгубила од Реал Мадрида 72:58.

Панатинаикос је са друге стране био подједнако успешан и у Европи и у Грчкој. Тим Ергина Атамана уписао је три победе у Европи на гостовањима, и то против Олимпије, Монака и Асвела, да би у домаћем шампионату добио дерби против ПАОК-а и дуел са Промитеасом.

Сферопулос: Ако изгубимо концентрацију, казниће нас

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је да црвено-бели морају да буду ментално и физички спремни за тежак меч против Панатинаикоса.

"Играмо против тима који је у најбољој форми од почетка сезоне. Играју одлично на психичком плану и одлазимо им на ноге после три победе у гостима. Знамо одакле прети највећа опасност и морамо да будемо веома сконцентрисани, ако изгубимо концентрацију они ће нас казнити. За нас је веома важно да наставимо да играмо нашу игру и да остваримо позитиван резултат. Морамо да будемо ментално и физички спремни за тежак меч", рекао је Сферопулос за званични сајт клуба.

Панатинаикос у последњим мечевима имао решење за Звезду

"Зелени" из Атине су тријумфовали три пута у низу од последњих пет мечева које су одиграли са београдским црвено-белима.

Последњи пут састали су се у Атини у 28. колу прошлогодишње Евролиге, а екипа Димитриса Јанакопулоса тријумфовала је после преокрета у последњој деоници.

Повратник Никола Топић

Одлазак Шабаза Нејпира из Црвене звезде оставио је на позицији плејмејкера времешног Милоша Теодосића и Јага дос Сантоса, који се у најелитнијем такмичењу још увек не сналази најбоље.

Звезда није имала много избора, па је вишестраним договором одлучено да се најперспективнији млади кошаркаш Европе у тренутку, Никола Топић врати у редове вицешампиона АБА лиге.

Топић је летос као позајмљен играч Звезде заиграо за Мегу, а требало је да до краја сезоне остане у ружичастима. Млади кошаркаш у дресу Меге просечно бележи 18,6 поена, 6,9 асистенција и 3,7 скокова по мечу у АБА лиги.

На Европском првенству за играче до 18 година у Нишу је предводио Србију до злата и именован је за МВП-а такмичења.

Млади кошаркаш је отпутовао у Атину са екипом, али је још неизвесно хоће ли се наћи на паркету.

Евролига, 17. коло:

Четвртак:
Ефес - Фенербахче 18.30
Партизан - Виртус 18.30
Жалгирис - Макаби 19.00
Асвел - Реал Мадрид 20.00
Панатинаикос - Црвена звезда 20.15
Бајерн Минхен - Валенсија 20.30
Олимпија Милано - Басконија 20.30

Петак:
Алба - Олимпијакос 20.00
Монако - Барселона 21.00

Табела:
1. Реал Мадрид 15-1
2. Барселона 11-5
3. Виртус 11-5
4. Панатинаикос 9-7
5. Монако 9-7
6. Партизан 9-7
7. Фенербахче 9-7
8. Валенсија 9-7
9. Басконија 9-7
10. Макабо 9-7
11. Олимпијакос 8-8
12. Бајерн Минхен 7-9
13. Ефес 7-9
14. Олимпија Милано 6-10
15. Црвена звезда 6-10
16. Жалгирис 5-11
17. Алба 3-13
18. Асвел 2-14

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару