Читај ми!

Денвер бољи од Голден Стејта у божићном специјалу, Јокић се нашутирао слободних бацања

Кошаркаши Денвера победили су Голден Стејт вориорсе резултатом 120:114 у божићном НБА специјалу. Никола Јокић је постигао 26 поена, од којих чак 18 са линије слободних бацања.

Како и доликује божићном дуелу два последња НБА шампиона, потрудили су се играчи Нагетса и Вориорса да питање победника буде решено тек у самој завршници изједначене и узбудљиве утакмице.

Кључна за тријумф Денвера била је серија од пет везаних поена Џамала Марија, на коју се једним погођеним слободним бацањем надовезао Арон Гордон. Одлепили су се домаћи у том тренутку на плус седам (114:107), а до краја је остало само два минута, па ни тројка коју је Стеф Кари погодио већ у наредном нападу није наговестила да има времена за преокрет.

Денвер је био бољи на почетку утакмице, служио га је шут, па је већ крајем уводне четвртине први пут стекао двоцифрену предност. Ипак, брзо су се вратили Вориорси. Дарио Шарић је уласком са клупе понудио додатне опције у нападу, везао је четири поена и смањио на 29:26 до краја периода.

Почетак другог квартала обележили су прецизни шутеви за три поена Криса Пола и серија Голден Стејта 9:0 којом је, без Стефа Карија на паркету, преузео благо вођство. До краја полувремена нико није стекао осетнију предност, па су играчи отишли на велики одмор док је на семафору писало 54:53 за госте.

И трећа четвртина је била изједначена. Денвер се пред крај одлепио на плус осам, али није "ратницима" требало дуго да врате резултат у равнотежу.

Смењивали су се тимови у вођству и током последњих 12 минута кошарке, све док домаћи нису умакли на тада већ недостижних плус седам.

Јокић извео 18 слободних бацања, без промашаја

Српски кошаркаш Никола Јокић завршио је утакмицу са 26 постигнутих поена, мада је био кошгетерски неприметан у првом полувремену - убацио је само шест поена, а није га вечерас служио ни шут - 4/12 из игре, 0/2 за три.

Јокић се није ни трудио да по сваку цену напада обруч, али је радио све остало и итекако помогао свом тиму – константно је привлачио пажњу одбране Голден Стејта, остављајући саиграчима простора да заузму добре позиције, где их је редовно проналазио луцидним додавањима, поделивши осам аистенција. Мучио је Јокић своје чуваре и у рекету – ухватио је 14 лопти и изнудио велики број фаулова, па је извео чак 18 слободних бацања, без промашаја.

Сви кошаркаши из прве петорке Денвера постигли су двоцифрен број поена - поред Јокићевих 26, Мари је убацио 28, Портер Џуниор 19, а Гордон и Колдвел-Поуп по 16.

Најефикаснији међу играчима Голден Стејта био је Ендру Вигинс са 22 постигнута поена. Поред Каријевог имена на семафору пише 18, мада га је издало најјаче оружје - погодио је само три шута за три поена из 13 покушаја, због чега је био на једноцифреном учинку све до средине трећег квартала.

Запажену улогу је одиграо и репрезентативац Хрватске Дарио Шарић - постигао је 14 поена и ухватио пет лопти, а било је периода када је био прва нападачка опција Голден Стејта.

НБА, божићне утакмице:
Њујорк - Милвоки 129:122
Денвер - Голден Стејт 120:114
Лејкерси - Бостон 115:126
Мајами - Филаделфија 119:113
Финикс - Далас 114:128

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара