Читај ми!

Сферопулос пред Реал: Радимо напорно да поправимо учинак у Евролиги, од Гилеспија очекујемо чврстину

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос каже пред меч са Реалом из Мадрида да његов тим мора да буде спреман да се бори за сваки посед и за сваку лопту.

Кошаркаши Црвене звезде у уторак од 19.00 часова дочекују екипу Реала из Мадрида у утакмици 15. кола Евролиге.

Тренер Црвене звезде Јанис Сферопулос истиче дан уочи меча да је Реал шампион Европе који је и ове сезоне већ доказао да је први фаворит да се пласира на фајнал-фор.

"Морамо да будемо спремни да се боримо за сваки посед. То је најважније. Желимо навијаче, они су велики део наше игре и то увек причам. Ту смо заједно, потребна нам је њихова подршка. Радимо напорно да поправимо учинак у Евролиги, да будемо први у АБА лиги и желимо да будемо најбољи што је могуће и играмо најбоље могуће, уз њихову подршку", истакао је Сферопулос.

Осврнуо се грчки стручњак и на ново појачање Црвене звезде - центра Фредија Гилеспија.

"Тражили смо опције на тржишту, неки играчи нису хтели да дођу, неки су хтели и један од најбољих који су имали ту жељу је био Фреди, па смо га зато и потписали. Од њега очекујемо да нам донесе чврстину, енергију и добру одбрану. Наравно, то је играч који добро познаје Евролигу. Не верујем да ће његов долазак утицати на играче који су ту јер свако има своју улогу, а он је додатак и неко ко ће нам помоћи", закључио је Сферопулос.

Ханга: Са две победе бисмо значајно подигли самопоуздање

Некадашњи кошаркаш Реала, а сада играч Звезде Адам Ханга, који се недавно опоравио од повреде и вратио на терен у победи над Студентским центром у АБА лиги, каже да му је драго што је поново са тимом.

"Прошло је дугих шест, седам недеља откако сам се повредио. Прошао сам кроз много тога, напорно радио, мучио се, али срећан сам што сам се вратио. То је најважније", истакао је Ханга.

Нагласио је да је екипа свесна да је очекује тешка утакмица. "Немамо победа онолико колико смо очекивали, али ово је тип утакмицама на којима можемо да се вратимо на неки начин. Посебно јер је дупла недеља и са две победе бисмо значајно подигли самопоуздање, али свесни смо да ће бити компликовано", изјавио је Ханга.

Мајк Тоби је рекао да његов тим мора да одигра физички јако ако жели добар резултат.

"Они су сјајан тим, играју фантастично. Ми морамо да дамо све од себе сутра. Верујемо једни у друге и у оно што овај тим може. Морамо да искористимо све прилике које нам се укажу. Они имају своје слабости, то морамо да нападнемо и искористимо", закључио је Тоби.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару