Читај ми!

Партизан против Будућности - богата прошлост, изједначена садашњост

Кошаркаши Партизана дочекују подргоричку Будућност у мечу 12. кола АБА лиге у београдској "Штарк арени".

Седам победа у низу у свим такмичењима, закључно са тријумфом у Каунасу показују да су црно-бели у успону форме после претходних киксева. Порази од Меге, Цедевита Олимпије и Игокее поставили су актуелног првака у незгодан положај да мора да сустиже Црвену звезду и тим из Лакташа у врху табеле.

За Партизан ни на овом мечу неће наступати Огњен Јамараз, Урош Трифуновић и Френк Камински.

Црно-бели и Будућност имају испреплетану историју кроз многобројне играче у дресу оба тима, па и мечеве за трофеје у доба СРЈ, СЦГ и надаље. Жарко Паспаљ, Дејан Томашевић, Харис Бркић, Владо Шћепановић, Дејан Милојевић, Саша Павловић, Немања Гордић, Немања Јарамаз, Славко Вранеш, Жарко Ракочевић су само нека од имена која су играла и у Хумској и у "Морачи".

Будућност је од 1999. до 2001. била неумољива на овим просторима, да би ера моћног Партизана са Душком Вујошевићем кренула управо "скидањем" Подгоричана са трона. 

Богата прошлост повезана је са садашњошћу у којој су ова два тима изједначена са 8-3 на табели АБА лиге. Партизан по именима има квалитетнији састав, гости имају тим препун ветерана и странаца. Најпознатије име са ових простора је сигурно српски репрезентативац и бивши играч Црвене звезде Марко Јагодић Куриџа. Он је у сенци седморице Американаца. Најзвучнији појединци у кошаркашким оквирима су бивши играч Сан Антонио спарса и Анадолу Ефеса Брендон Пол, као и новајлија Јоги Ферел.

Очекује се реакција "гробара" по изласку Јогија Ферела на терен и приликом неких играчевих импулсивнијих реакција, јер је бивши члан Цедевита Олимпије већ био виђен као нови члан Партизана, па је скренуо ка Подгорици. До недавно је чак и на његовој страници на Википедији стајало у основним подацима да је члан Партизана.

Жељко Обрадовић је свестан историје међусобних дуела ова два клуба деценијама уназад.

"Мисли су нам још ноћас биле окренуте ка суботњој утакмици и дуелу против екипе Будућности. Сутра нам у Арену долазе наши спортски пријатељи и велика нам је жеља да им покажемо наше гостопримство и да утакмица протекне у правој спортској атмосфери. Пред нама је данас један тренинг на ком ћемо показати неке важне елементе за сутрашњу утакмицу и покушати да се припремимо на најбољи могући начин. Будућност је противник који заслужује велико поштовање и само са максималним могућим приступом и игром на високом енергетском нивоу можемо да се надамо доброј утакмици по нас", рекао је Обрадовић за клупски сајт. 

Меч Партизана и Будућности почиње од 21.00 и можете да га пратите из часа у час на нашем порталу.

недеља, 23. јун 2024.
22° C

Коментари

koga je stid od lepote
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo!
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Лепше Боље Паметније
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Negovanje antivrednosti
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Svaka čast
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару