Читај ми!

Упркос сјајном Дончићу Далас поражен од Оклахоме, Богдановић солидан у поразу Атланте

Словеначки репрезентативац Лука Дончић одиграо је нову сјајну утакмицу али ни његов троструки двоцифрен учинак није помогао Даласу да избегне пораз од Оклахоме са 126:120 на свом терену. Пораз је претрпела и Атланта од Милвокија са 132:121, а није им много помогла ни добра игра српског репрезентативца Бигдана Богдановића.

Оклахома је на гостовању у Даласу дошла до победе у врло неизвесној завршници иако су повели од самог старта па чак у једном тренутку имали и предност од 24 поена.

Домаћини су у последњој четвртини успели да начине резултатски преокрет и серијом од 30 кошева чак поведу али је тим Оклахоме успео да се врати у меч и у финишу изборе победу.

При томе је Лука Дончић одиграо један од најбољих мечева и био најефикаснији са 36 поена уз 18 асистенција и 15 скокова. Чиме се поново уписао у НБА историју, јер у последњих 40 година само он има две утакмице са бар 35 поена уз по 15 ухваћених и подељених лопти, али је његов Далас ипак поражен.

Поред Дончића у редовима Мавса издвојио се Дерек Лајвли са 20 поена и 16 скокова, док је Дерик Џонс Џуниор имао 24 поена уз шест тројки из дванаест покушаја.

Гостујући тим Оклахоме је све то успео да анулира одличном тимском игром у којој су чак осморица играча имала двоцифрен учинак. Вилијамс је предњачио са 23 поена, Шај Гилџос-Александер је додао 17 поена уз девет асистенција, док је Кејсон Валас постигао 15 поена, колико је имао и некадашњи шутер Партизана Давис Бертанс. Василије Мицић и Алексеј Покушевски дешавања су посматрали са клупе.

На гостовању је славила и Индијана убедљиво надигравши Мајами са 144:129, а предводио их је Брус Браун постигавши рекорд сезоне са 30 поена.

Оби Топин га је пратио са 22 поена, Ерон Несмит и Ти Џеј Меконели су додали по 20, Мајлс Тарнер 17, а Бенедикт Мадерин 16 поена.

Мајами за који ни вечерас није играо Никола Јовић предводио је Џими Батлер са 33 поена, Кејлеб Мартин је имао 18, Данкан Робинсон 17, а Џон Ричардсон и Орландо Робинсон по 16 поена.

За разлику од Даласа и Мајамија на домаћем терену Милвоки је надиграо Атланту са 132:121 предвођен Јанисом Адетокунбом и Демијаном Лилардом.

Адетокунб је постигао првим овосезонски трипл-дабл са 32 поена уз11 скокова и 10 асистенција, а Лилардје убадио 25 поена и једна асистенција му је недостајала за дабл-дабл. Поред њих двојице, још петорица кошаркаша Бакса имала су двоцифрен учинак.

У пораженом тиму Атланте Треј Јанг је поново имао добро шутерско вече са 32 поена и 12 асистенија, а Дежонте Мари је додао 30 поена. Богдан Богдановић је одиграо још једну добру утакмицу и за 25 минута игре постигао 14 поена уз три скока али је све то било недовољно да Атланта избегне пораз.

Српски центар Никола Јокић је новим троструким двоцифреним учинком предводио тим Денвера али им ни то није помогло да избегну пораз од Сакрамента са 123:117 на гостујућем терену.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару