Читај ми!

Сферопулос: Задовољан сам победом, имали смо шансу да ротирамо све играче

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је да су играчи црвено-белих професионалним односом дошли до заслужене победе против Морнара.

Црвена звезда је на свом терену победила Морнар 95:75 у мечу осмог кола АБА лиге.

"Данас смо имали професионалан однос како бисмо победили, али са друге стране смо имали шансу да ротирамо све играче, сви су могли да играју. Још једна ствар, хтели смо да ставимо Марка Симоновића после повреде и болести. Успели смо у томе. Била је то утакмица где смо добро играли од почетка до краја, били смо фокусирани, има пар ствари које можемо да унапредимо. Задовољан сам због играча, имали су сви свој допринос, дошли су да играју", рекао је Сферопулос на конференцији за медије.

Грчки тренер је истакао да зна да Црвена звезда може боље од овога.

"Имамо момената када нам тимска одбрана није добра. Сигурно то можемо да поправимо. Наш напад, видите да имамо таленат, доста отворених шутева, неке погађамо, неке не, али имамо доста асистенција. Играмо добро у нападу. За мене је кључ поправка игре јесте да унапредимо дефанзиву", истакао је тренер Црвене звезде.

Сферопулос је изјавио да је за његов тим сваки меч важан.

"Без обзира на ниво игре хоћемо да се боримо за победу. Искористићу крилатицу Евролиге 'сваки меч је важан'. Имамо доста дугу сезону. Фокусирамо се само на једну утакмицу, а следећа је са Арманијем. Морамо да знамо како да играмо. Са друге стране је важно не само да постигнемо поене у тим деловима меча, него и да се бранимо. Анализирамо то, хоћемо да учимо из грешака и да се унапредимо", навео је грчки стручњак.

Црвена звезда је играла без повређених Бранка Лазића, Адама Ханге и Шабаза Нејпира.

"Ханга је добио дозволу клуба да оде код личног доктора. Kомуницирамо са њим и имаћемо евалуацију, видећемо да извучемо најбоље из тога. Не знамо када ће се вратити. Доктори ће одлучити када ће моћи да игра. Што се тиче Лазића, он је почео са тренинзима без контакта, али је прерано рећи када ће се вратити. Оно што он има, треба да игра и са контактом. Ако све буде ишло како треба, биће то кратак период времена. Нејпир има посебну маску, чекамо да буде спремна. Он и даље има оток. Морамо да сачекамо да тренира са контактом. Не знамо се када ће се вратити, пошто и даље не тренира са тимом", истакао је Сферопулос.

Тренер црвено-белих је крају рекао што је срећан што је Црвена звезда играла у некадашњем Пиониру.

"Ово ми је први меч са Звездом у Пиониру. Овде сам играо толико мечева са друге стране. Атмосфера је добра, подржава се домаћи тим, важно је да су навијачи са нама. Kада будемо имали важније утакмице, дворана ће бити пуна и подржати нас", закључио је тренер Црвене звезде.

недеља, 30. јун 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару