Читај ми!

Јовић солидан у поразу Мајамија од Минесоте, Филаделфија савладала Рајаковићев Торонто

Кошаркаши Минесоте савладали су на свом паркету екипу Мајамија 106:90. Никола Јовић је за госте са Флориде уписао осам поена, 11 скокова и четири асистенције. Филаделфија је била боља од тима Торонта 114:107, кога с клупе предводи Дарко Рајаковић.

Српски кошаркаш Никола Јовић одиграо је 21. минут у првом мечу за Мајами у новој сезони НБА лиге, а два поена су му недостајала да упише дабл-дабл учинак у дуелу против Минесоте. 

Мајами је био ослабљен због изостанка најбољег појединца тима Џимија Батлера. 

Јовић је одлично искористио време у игри, шутирао је 3/6 из игре, 2/4 за три и притом није изгубио ниједну лопту, а уписао је и 11 скокова у одбрани.

Екипа Мајамија је добро отворила дуел против Минесоте, утакмица је била уједначена у већем делу игре, али су домаћи кошаркаши у последњој деоници успоставили потпуну контролу и стигли до првог тријумфа у новој сезони.

Наз Рид је убацио 25 поена, Ентони Едвардс је на крају имао 19 поена и седам асистенција, док је Руди Гобер убележио дабл-дабл са по 14 поена и истим бројем скокова. Мајк Kонли је такође бројао до 14, док су по 12 поена додали Kарл Ентони Таунс и Kајл Андерсон.

У Мајамију најефикаснији је био Тајлер Хиро са 22, док је три поена мање додао Бем Адебајо.

Минесота у наредном колу игра против Атланте, а Мајами се састаје са Милвокијем.

Рајаковић убележио други пораз 

Екипа Торонто репрторса коју као тренер предводи српски стручњак Дарко Рајаковић уписала је други пораз у новој НБА сезони.

Боља од тима из Канаде била је екипа Филаделфије севентисиксерса 114:107. После тријумфалног дебија против Минесоте, Рајаковићев Торонто поражен је од Чикага након продужетка, а овога пута није било решења за тандем Филаделфије - Џоел Ембид и Тајрис Мекси који су меч завршили са по 34 поена.

Торонто је добро отворио сусрет, имали су домаћи играчи вођство у првој четвртини, а у другој су одржавали ранију предност. Међутим, преокрет се догодио у трећој деоници када су кошаркаши Филаделфије заиграли брже и ангажованије у нападу. 

До краја меча Филаделфија је одржавала разлику и уписала први тријумф у новој сезони.

У наредном колу Торонто и Филаделфија ће се састати са Портландом, канадски тим ће играти 31. октобра, а Филаделфија ће дан раније одиграти дуел са поменутим противником.

Резултати:

Детроит - Чикаго 118:102
Њу Орлеанс - Њујорк 96:87
Вашингтон - Мемфис 113:106
Kливленд - Индијана 113:125
Торонто - Филаделфија 107:114
Минесота - Мајами 106:90
Финикс - Јута 126:104

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару