Ивановић: Играчи су дали максимум против Асвела

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душко Ивановић изјавио је вечерас у Београду да су сви играчи његовог тима дали максимум на мечу против Асвела у првом колу Евролиге.

Црвена звезда је вечерас у "Штарк арени" победила екипу Асвела резултатом 94:73.

"Врло важна победа за нас, увек је први меч тежак са много интензитета, притиска, жеље за игром. Све је ово позитивно за нас. Прво полувреме је било добро, имали смо сјајне проценте шута. Јасно је да морамо да играмо боље. Морамо да напредујемо, јер сваки дан је нови дан", рекао је Ивановић на конференцији за медије.

Он је истакао да кошаркаши Црвене звезде морају да поправе одбрану.

"Ја сам рекао да је ово за нас била тешка и опасна утакмица, а играчи су били свесни тога. Сав притисак што је био, то је било позитивно за њих. Мислим да смо у првом полувремену играли одлично, имали смо пропусте у одбрани, онако тешке пропусте, грешке, али када се води онда је тешко имати концентрацију. Морамо да поправимо одбрану и да играмо боље у нападу и да налазимо боља решења", додао је тренер Црвене звезде.

Ивановић је навео да нема проблема да пронађе праву петорку током игре, пошто има добре играче.

"Имали смо неке велике грешке у одбрани, али играчи су генерално дали свој максимум. Сви су изгарали, тако да је нормално да се праве грешке. Грешке су саставни део посла. Када се боре овако, то није никакав проблем. Играчи су довољно искусни, одиграли су добро вечерас. Имали су изванредан проценат шута, али морају да играју и боље", истакао је Ивановић.

Он је поновио да је Црвена звезда направила тим, који је скуп добрих играча.

"Треба да направимо добар тим. То не значи да је то добар тим. Свако треба да нађе своје место, да дају свој максимум. То је оно што они треба да ураде, зато су мене довели овде. Најбоље би било нама да имамо на клупи 15 играча. Не бисмо имали проблем. Али тако је како је...", додао је тренер Црвене звезде.

Црвена звезда је на овом мечу имала шут за три поена 17/34.

"Шутнули смо много шутева за три поена, али то су били изграђени шутеви, било је резонски. Нећемо имати ове проценте у свакој утакмици. Мораћемо да играмо разноврсно, да немамо само шут за три поена. И данас је све изгледало сјајно", изјавио је тренер Црвене звезде.

Црвена звезда је на вечерашњем мечу имала велику подршку навијача.

"У Пиониру је било 10.000 - 11.000 људи, а овде је било дупло, то је феноменално. Пред 20.000 нисам играо, у Виторији је било око 15.000, то је рекорд. Надам се да ће бити и више", закључио је Ивановић. Црвена звезда ће у наредном колу гостовати екипи Жалгириса.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару