Читај ми!

Виктор Вембањама не игра на Мундобаскету

Први пик НБА драфта Викот Вембањама неће играти за Француску на Светском првенству у Јапану, Филипинима и Индонезији, преноси "Еурохупс".

Ново "чудо од детета" у свету кошарке ће пропустити Мундобаскет, јер ће се спремати за наредну НБА сезону. Вембањама је за "Л' Екип" истакао да је његова одлука била тешка, али неопозива.

Момак који са 225 центиметара игра као бек, жели да учествује у НБА Летњој лиги, како део припрема за следећу сезону.

Очекивања од њега су огромна, јер се готово годину дана раније најављивао као сигурни први пик НБА драфта и многи тимови су се утркивали да што лошијим резултатима имају што веће шансе да га одаберу. Сан Антонио спарси су били срећне руке.

Вембањама је имао прилику да се престави глобалном аудиторијуму после партија за Французе у квалификационим џеповима и у дресу Метрополитана, с којим је догурао до финала француског првенства, у ком су поражени од Монака.

Вембањама је дебитовао за Француску у новембру прошле године. Он је прошле сезоне за Метрополитен просечно постизао 21,6 поена и имао је 10,4 скока по утакмици.

Светско првенство ће бити одиграно од 25. августа до 10. септембра, а Француска се налази у групи са Канадом, Летонијом и Либаном.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије