Читај ми!

Судбина Јокићевог саиграча, од операције срца до НБА прстена

Ветеран Денвер нагетса Џеф Грин је 2012. године имао озбиљан захват на срцу и 11 година касније је дочекао шампионско славље у "Бол" арени.

Џеф Грин је 9. јануара 2012. прошао петосатну операцију на отвореном срцу, због проблема са анеуризмом аорте. Остао је са ожиљком од преко 20 центиметара и многи су сумњали да ће моћи да настави да се бави професионалним спортом.

Тада су му тренери и генерални менаџери предвиђали максимални останак до пет година у лиги. Више него дупло је прошло од тог дана, који се у његовој породици слави као други рођендан.

У разговору током прославе, Грин је за И-Ес-Пи-Ен" подсетио на друго путовање кроз 11 тимова и на крају је дошао до прстена.

"За ово се живи. Сва крв, зној и сузе, непрегледни сати. Прошао сам кроз операцију, 11 тимова, прилагођавање различитим окружењима, све се то исплатило", рекао је Грин.

Од великог потенцијала, сјајног атлете до поузданог ветерана, Грин је био спреман из дана у дан да ускочи кад год је потребна помоћ екипи. Погађао је тројке, закуцавао и играо енергичну одбрану.

"Свакодневна рутина и труд. Цените то, чекате свој моменат, никад се не зна кад ће доћи, али морате да будете спремни. Увек у сали и уз саиграче", истакао је грин.

На крају интервјуа се дотакао и Николе Јокића, откривши какав је приватно.

"Скроман. За момка у његовој позицији и статусу је заиста захвално бити такав. Он је велики радник, разлог зашто смо овде. Он нас је гурао да дођено на до ове тачке. Не би нас било да ије њега. Заслужује све почасти", истакао је грин.

Денвер нагетси су постали шампиони НБА лиге победивши Мајами хит у петом мечу финала 94:89.

среда, 18. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи