Кампацо водио Звезду до победе над Ефесом у Пиониру

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Анадолу Ефеса са 94:75 у 27. колу Евролиге. Црвено-бели у петак играју против Панатинаикоса у Атини.

Сјајна енергија са трибина пренесена је на паркет. Након нешто лошијег старта црвено-бели су преузели контролу игре. Ефес се није предавао у пар наврата је успевао да преокрене. Црвено-бели су имали спреман одговор. Кампацо је одлично водио екипу и црвено-бели су у последњој четвртини стигли до убедљиве победе. Чак је наша екипа успела да престигне 13 поена разлике из првог дуела.

Обе екипе су са пуно енергије ушле у овај дуел. Црвено-бели су били нешто стегнутији и то је резултирало промашајима. Ефес је то казнио и стекао предност коју је одржавао све до средине другог периода.

Звезда је појачала ритам пре свега захваљујући Кампацу који је донео додатну енергију екипи, сјајно су га пратили Добрић и Недовић. Црвено-бели су успели да преокрену резултат и на полувремену су имали 49:45.

Црвено-бели су трећи период отворили серијом од 6:0. Ефес се брзо тргао и узвратио. Иако је наша екипа стигла до двоцифрене разлике, ривал је то преполовио.

У самом финишу Ефес је успео да преокрене и поведе, међутим Звезда реализује послењи напад и пред последњи период је имала поен предности - 68:67.

Велика борба је настављена. Црвена звезда је наставила у сјајном ритму, Ефес је покушао да парирао, ипак наша екипа у последњих пет минута је ушла са плусом од осам поена 80:72.

Црвено-бели су наставили да погађају са свих позиција, а агресивном игром осујетили су нападе ривала и пред последња три минута имали су плус од 14 поена, 88:74.

Финиш је донео увећање предности наше екипе. На крају плус од 19 поена - 94:75.

Звезду је до победе преднодио Факундо Кампацо са 22 поена уз стопостотни учинак за три поена (3-3), уз то је забележио седам асистенција и три скока. Њега је пратио Добрић са 15, Бентил је имао учинак од 10 поена. У екипи Ефеса најефикаснији су били Жижић и Бубоис са по 16 поена.

субота, 19. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи