Читај ми!

Зашто се Пипену није свидео Џорданов ”Последњи плес”?

Шестоструки НБА шампион и члан чувене генерације Чикаго Булса која је владала лигом деведесетих година, Скоти Пипен, рекао је у интервјуу за британски Гардијан да није био превише задовољан приказаним у документарном серијалу ”The Last Dance” и да је то и рекао свом некадашњем саиграчу Мајклу Џордану.

Документарна серија ”Последњи плес”, коју су заједно продуцирали Нетфликс и И-Ес-Пи-Ен, током премијерног приказивања у априлу и мају привукла је велику пажњу гледалаца. И то не само спортски настројених.

Мноштво до тада неемитованог матерјала о чувеним владарима НБА кошарке деведесетих година, чија је централна фигура био Мајкл Џордан, приказано је том приликом и широј публици приближило функционисање по многима најбољег спортског тима свих времена.

Логично, није се серијал свима свидео, те смо могли да чујемо опречне коментаре од појединих учесника, али и споменутих ликова из света кошарке и шоу бизниса.

Међутим, помало изенађујуће такав један стиже и од човека који је имао значајну улогу у свим тим успесима Булса и којег је Џордан, за разлику од многих, изузетно ценио и поштовао - од Скотија Пипена.

Члан куће славних је у интервјуу датом Гардијану рекао да није био баш превише задовољан серијалом ”The Last Dance” и како је представљена историјска доминација тима из ветровитог града.

”Мислим да то није било толико тачно у смислу да се стварно дефинише шта је постигнуто у једној од најбољих ера кошарке и периоду два највећа играча. То би чак могло и да се остави по страни и да се једноставно каже да је то био највећи тим свих времена. Нисам приметио да се те ствари истичу у документарцу”, каже Пипен и појашњава свој став:

”Више је реч о томе да Мајкл покушао да истакне себе и да се додатно прослави. Мислим да се то донекле и поклопило са тиме што су људи добили прилику да виде какву личност је имао Мајкл”.

На питање да ли је те замерке пренео свом дугогодишњм саиграчу, Скоти је одговорио потврдно. 

”Да. Рекао сам му да нисам баш задовољан. Он је то прихватио. Рекао је, ’Хеј, у праву си’. То је било прилично то”, открио је Пипен.

Он је том приликом за британски медиј говорио о својој каријери, животу после кошарке, али се дотакао и периода у којем је незадовољан својим статусом и платом у Булсима одбио да игра, што је такође могло да се види у серијалу.

”Мислим да је у то време било узнемирујуће, али је ипак било пуно радости и среће која све то превазилази. Некако сам пустио да све те ствари оду и остану у прошлости. Било је превише тога што треба славити и у чему треба уживати да би се освртао на негативне стране”, закључио је Пипен, који поред шест прстена са Чикагом има и две златне олимпијске медаље.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару