Читај ми!

Тешка гостујућа евролигашка недеља за кошаркаше Звезде

Кошаркаши српског евролигаша Црвене звезде путују у уторак у Милано, где их дан касније очекује меч 9. кола Евролиге против Арманија. Одмах после тог дуела, црвено-бели настављају пут и иду на мегдан водећој Барселони, који се игра у петак.

Екипа тренера Обрадовића у Милано стиже у уторак у вечерњим часовима, а меч у среду од 20.45 против екипе која је и ове сезоне уложила значајне ресурсе како би напала врх Евролиге, биће изазов за црвено-беле, без обзира на чињеницу да је наредни ривал "прескочио" утакмицу са Химкијем због лажно позитивних тестова на ковид-19.

Црвено-бели су у уторак према устаљеној процедури обавили обавезна тестирања, а у поподневним часовима комплетни и у најјачем саставу крећу пут Милана на меч са Арманијем.

Тренер Црвене звезде Саша Обрадовић изнео је своја очекивања пре поласка на пут.

"Играмо утакмицу против екипе која је направљена за фајнал-фор и ту нема никакве тајне. На свакој позицији имају огроман квалитет и са сваке од тих позиција нам стиже претња. Вратио се Пантер, мало пре њега и још неколико играча, значи дочекује нас тим који је код куће фаворит, и који ће нас дочекати у најбољем издању јер су због ове конфузије са тестовима имали прилике да се освеже, тренирају, одиграли су и једну утакмицу у недељу. Ипак, очекујем да ћемо одиграти добру утакмицу и да ћемо се борити свих 40 минута", рекао је тренер црвено-белих.

Марко Симоновић је у недељу обележио велики јубилеј, одиграо је 300. утакмицу у црвено-белом дресу, и био је један од најзаслужнијих зато што су црвено-бели утакмицу са Сплитом завршили победом и поред доста успона и падова:

"Против Арманија ћемо морати много боље него у недељу... Искусна екипа коју воде Серхио Родригез и Владимир Мицов, стигли су Пантер, Дилејни, искусни Хајнс и Датоме. На свакој позицији имају по два квалитетна играча. Ово је врло искусна екипа створена да направи резултат одмах. Њих је у једном тренутку као и многе друге екипе "пресекла" корона, сада су имали и те лажне резултате, али су у утакмици са Кантуом показали у недељу да та пауза није оставила много трага. Очекује нас много тежак посао, и прво и основно је да уђемо чврсто у утакмицу, и посебно да не дозвољавамо никакве падове у игри, јер се то често понављамо, овакви падови на том нивоу не праштају.", рекао је најискуснији играч црвено-белих.

Одмах након меча у Милану, комплетна експедиција црвено-белих се сели у Барселону, где у петак од 21 игра против лидера такмичења.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару