Играј баскет за Софијин први корак!

Борба за живот мале Софије Маркуљевић не престаје и, након што су се укључиле бројне познате личности, биће одржан и хуманитарни турнир у баскету 3 на 3, како би се скупило што више новца. Софија је ујединила спортску Србију у нади да ће бити прикупљена новчана средства за лечење од тешке и смртоносне болести.

Турнир у баскету 3 на 3 биће организован у Хали спортова Жарково, у суботу 27.6.2020, са почетком у 10 часова.

Тимови ће моћи да имају до четири члана (3 играча на терену + измена), а сам турнир подељен је у пет такмичарских категорија:

Ветерани (старији од 40 година) – котизација је 4.000 динара по екипи.
Сениори (2001. годиште и старији) – котизација је 4.000 динара по екипи. Мечеви у сениорској, јуниорској и кадетској конкуренцији играће ће се по званичним 3x3 правилима.
Јуниори (2002. и 2003. годиште) – котизација је 3.000 динара по екипи.
Кадети (2004. и 2005. годиште) – котизација је 2.000 динара по екипи.
Пионири (2006. и 2007. годиште) – котизација је 2.000 динара по екипи.

Све уплате котизација за турнир вршиће се путем динарског жиро рачуна фондације "Буди Хуман" намењеног за прикупљање новца за малу Софију. Број рачуна је: 160-6000000043054-91.

Приказани су минимални износи котизација, а уколико учесници желе, могу уплатити и већи износ за помоћ Софији.

Све информације у вези са турниром можете добити на бројеве телефона 065 44 64 007 и 063 8543 071. Пријаве екипа се могу обавити путем позива, СМС-а, Вајбера и Вотсапа, као и мејлом: igrajzasofiju@gmail.com.

Да бисте пријавили екипу за учествовање на турниру, потребно је да доставите следеће податке – име екипе, број играча који учествују (3 или 4), њихова имена и презимена, капитена екипе, годиште играча, као и категорију у којој се такмиче (ветерани, сениори, јуниори, кадети или пионири), и број телефона капитена на који ће бити доступан. Најкасније два дана пре почетка турнира потребно је доставити електронски или папирни доказ о уплати котизације. Екипа која не достави доказ о уплати неће моћи да учествује на турниру.

Софија Маркуљевић рођена је као здрава беба, са високом оценом девет. Међутим, већ у другом месецу њеног живота, престала је да помера руке. Од тог момента креће најтежа животна борба породице Маркуљевић – борба за живот њиховог детета.

Софија је упућена на неуролошки преглед, где јој је захваљујући изузетној стручности лекара, са само два и по месеца утврђено да болује од ретке, али изузетно прогресивне и смртоносне неуромишићне болести – спиналне мишићне атрофије тип 1.

Деца са овом дијагнозом живе највише две године, а болест се манифестује прогресивном атрофијом мишића и губитком основних животних фукција, као што су ходање, варење, гутање и дисање.

Ни поред терапије коју добија, Софија није у стању да ради многе ствари које већина њених вршњака може. Са годину дана, она не може потпуно да држи главу, да је одигне, не може да пузи, да седи, не може да се окрене самостално, нити да подиже ногице.

Једина шанса за малу Софију је хитно лечење у иностранству, које је изузетно скупо. Лек који једино може да јој помогне званично је најскупљи на свету – укупни трошкови лека и лечења износе 2,4 милиона долара.

Родитељи се надају да ће, уз помоћ свих људи добре воље и великог срца, успети да прикупе новчана средства која би њиховом детету омогућила да живи нормалан живот и има срећно детињство.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару