НБА анкетирала генералне менаџере о моделу за финиш сезоне, Орландо спреман да све организује

Поводом све извеснијег наставка сезоне у НБА лиги генерални менаџери свих 30 тимова учествовали су у истраживању о формату у којем би тај наставак требало споровести у дело. Оно што је сасвим сигурно је то да ће се, уколико се настваи, мечеви завршнице сезоне играли у ”И-Ес-Пи-Ен” спортском центру који се налази у оквиру ”Дизнијевог света” у Орланду.

Како преноси новинар ”Атлетика” Шемс Чаранија, НБА је међу џи-емовима спровела анкету која ће бити од помоћи комесару Адаму Силверу када ускоро буде доносио одлуку о наставку сезоне.

У тој анкети разматране су могуће опције, односно сценарији за финиш прекинутог такмичења.

Прва је да се одмах крене са плеј-оф утакмицама у којима би играло 16 тимова, по осам из сваке конференције који су били на тим позицијама у тренутку прекида 11. марта.

Друга, чини се и реалнија, је да се се игра ”плеј-оф плус”, односно да већи број екипа учестује у доигравању, где су испитаници могли да бирају између 18, 20, 22 или 24 екипе, као и то да ли би се преостала места добила посебним ”плеј-ин” доигравањем или би се прва фаза плеј-офа заменила некаквим обликом такмичења кроз групе.

Такође, било је питања о томе да ли би свих 30 тимова требало да одиграју исти број мечева у завршетку регуларне сезоне, или би неки одиграли више са већ поменутим ”плеј-ин” утакмицама.

Генерални менаџери су питани и за број контролних утакмица пре почетка (2,3,4 или 5), броју утакмица регуларне сезоне (72 или 76), традиционални (запад/исток) плеј-оф или нови у којем би се у оквиру једне линије рангирали сви тимови. Такође, било је питања о датуму до ког би све те утакмице требало да се одиграју и сезона приведе крају.

Резултати овог испитивања још увек нису познати. 

Са друге стране, новинарка ”И-Ес-Пи-Ен”-а Рамона Шелбурн доноси причу о месту одигравања тих утакмица, које ће скоро сигурно припасти Орланду, односно комплексу ”Дизнијев свет”

Управо у оквиру тог забавног парка налази се ”И-Ес-Пи-Ен спортски комплекс" (званични назив ESPN Wide World of Sports Complex"), који поред велике дворане има све неопходне услове за тренинг, теретане, објекте за опоравак и одмор.

Што се смештајних капацитета, они такође нису проблем, с обзиром да је у оптицају чак 24.000 хотелских соба, а цео ”Дизни свет” налази се на површини од 225 хектара, те услови за формирања такозваног ”мехура” и те како постоје.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару