НБА лига и ”највећи изазов наших живота”

Комесар Адам Силвер и цела НБА лига налазе се у врло деликатном тренутку, можда и најтежем у својој историји. Ипак, након ”конфернс кола” са играчима и консултација са власницима франшиза, Силвер је наставио свој опрезни пут ка поновном покретању такмичења.

Два месеца нема кошарке, два месеца већ траје суспензија сезоне у НБА лиги и још увек је нејасно хоће ли се она уопште и наставити.

Након врло опрезних и одговорних изјава које је давао од почетка прекида, односно вечери када је Руди Гобер био позитиван на коронавирус тесту, комесар Адам Силвер је у петак одржао конфернцијски видео разговор са играчима и изнео им опције за ”рестарт”.

Он је том приликом играчима представио неке чињенице, из којих следе и неке неминовне одлуке које ће лига морати да донесе и спроведе.

Пре свега, уколико се сезона настави то ће бити без присуства публике, што ће бити велики финасијски ударац који ће сви морати да поднесу, с обзиром да је чак 40% прихода у нормалним околностима долази од навијача.

Он је играче обавестио да коначна одлука може бити донета и у јуну месецу, а да ће до појаве вакцине евидентно постојати ризик који ће сви морати да прихвате, с обзиром да ћемо сви неко време живети са вирусом.

”Ово је највећи изазов наших живота”, наводно је неколико пута поручио Силвер том приликом.

Силвер је играчима објаснио да је, с обзиром да неће бити публике, много практичније и пре свега безбедније одиграти преостале мечеве у једном или два града (Лас Вегас и Орландо су опције), него путовати од места до места као у редовним околностима.

"Биће тешко, и то тешко дуго времена. Морамо да радимо заједно. Тешки избори су пред нама . Нико се сложити са свим одлукама. Такође, предстоје нам тешки дани колективних преговора изнад којих стоји мрачна финансијска реалност", истакао је комесар НБА лиге.  

Играчи су том приликом изразили забринутост за своје здравље. Уз то, председник Уније играча Крис Пол рекао је да осећају притисак да се што пре врате тренинзима иако се не осећају сигурно и комфорно да то ураде, на шта је Силвер одоговорио да су тренинзи и даље ствар личног избора, и додао да ће минимални период за тррнинг кампове бити три недеље.

Како се могло чути после тих разговора и консултација, свих 30 власника НБА тимова пружило је подршку комесару и лиги у намери да се сезона оконча на терену, иако је рецимо Марк Кјубан протеклих дана неколико пута износио свој негативни и песимистички став тим поводом.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару