Звезда и Лесор немају никакав спор

Кошаркашки клуб Црвена звезда и француски кошаркаш Матијас Лесор немају никакв спор пред БАТ судом, поручио је клуб са Малог Калемегдана, а потврдио и агент играча.

Иако се у току поподнева на сајту Кошаркашког арбитражног суда (БАТ) појавила одлука да је спор између Црвене звезде и Матијаса Лесора решен у корист француског центра, убрзо је на то реаговао српски и регионални шампион.

Портпарол клуба са Малог Калемегдана Игор Вујчин потврдио је за РТС да та информација није тачна и да је са Лесором клуб постигао договор још 2018, који је ”заведен” 12. јуна 2019. године.

”У име КК Црвена звезда демантујем обавештење које је објављено на сајту Фиба БАТ 05.05.2020. године у вечерњим часовима, у коме се наводи да је Црвена звезда наводно изгубила спор и да је наш клуб дужан да исплати заостала примања и премије француском кошаркашу Матијасу Лесору.

 КК Црвена звезда мтс је још 2018. године споразумно раскинуо уговор са француским кошаркашем, а током пролећа 2019. године у потпуности и измирио по утврђеној динамици сва договорена дуговања Матијасу Лесору, о чему је 12.06.2019. године био обавештен и представник БАТ-а Бенџамин Шиндлер.

 За све наведено, КК Црвена звезда има и сву неопходну документацију као непобитан доказ.

 Ко је и зашто, баш сада и у време пандемије вируса ковид 19 пласирао ову потпуну неистину остављамо јавности да процени, али је невероватно да се овакав ’пропуст’ случајно или не догађа Фиба, и то не први пут када је у питању Црвена звезда”, поручено је из српског евролигаша.

Да су све обавеза према Лесору испуњене потврдио је и његов менаџер Мишко Ражнатовић, који је о томе и сам мејлом обавестио господина Шиндлера.

Матијас Лесор је у Звезди и поред првобитно потписаног трогодишњег уговора играо само једну сезону (2017/2018), у мандату тренера Душана Алимпијевића.

И поред доброг старта у клубу, ипак је код навијача остао упамћен по промашају у последњој секунди у четвртом мечу финала АБА лиге против Будућности у Подгорици, када су црвено-бели остали без титуле и Евролиге.

У црвено-белом дресу Лесор је те сезоне просечно бележио 8,5 поена и 5,7 скокова. 

среда, 19. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије