Хоћеш у НБА? Може, плати пет милиона долара!

Тако отприлике изгледа амерички пут за Аргентинца Факунда Кампаца, који би из Реал Мадрида могао да се пресели у НБА лигу.

Наиме, омалени плејмејкер је прошле године потписао нови, петогодишњи уговор са ”краљевским” клуб, по којем НБА откуп износи 6 милиона долара.

С обзиром да је по правилима НБА лиге, франшизама дозвољено да обештећење плаћају максимално 725.000 долара, јасно је да би сјајни кошаркаш морао разлику да покрије сам, уколико жели да оствари свој сан.

Наводно је за њега највеће интересовање показао тим Даласа, који би пак могао да ”појачаним” уговором Кампацу помогне да би се овај посао и реализовао. Новац власнику Мевса Марку Кјубану, који је велики љубитељ кошарке, сигурно не би био проблем.

Експлозивни организатор игре рођен у Кордоби је 2014. године из Пењарола дошао у Мадрид, али је две сезоне провео на позајмици у Мурсији, након чега се вратио у Реал и освојио две титуле  у Евролиги (2015 и 2018), уз три титуле шампиона и победника Суперкупа, али и два Купа Краља.

Кампацо је прошлог лета уз Сколу био најзаслужнији за сребро Аргентине на Мундијалу у Кини, а посебно добру партију пружио је против Србије у четвртфиналу.

среда, 19. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије