Српски кошаркашки план

Као и у целој Европи, игра под обручима је стала и у ”земљи кошарке”. Ипак, Србија жарко жели њен повратак, а кандидатура за домаћинство завршних турнира два најјача европска такмичења само један је од показатеља.

Кошарка се у Европи практично не игра од 12. марта, када су суспендоване бројне националне и регионалне лиге, али и европска такмичења, што у организацији Евролиге, што под окриљем Фибе.

Истна, у Србији се неко време након тога дана играло, али само толико да би се финиширала Кошаркашка лига Србије у мушкој конкуренцији (шампион чачански Борац), и финални турнир ”Купа Милана Циге Васојевића”, који је 16. марта припао кошаркашицама Краљева.

Од тада мрежице мирију, али не би требало још дуго да буде тако.

Данас (понедељак) тренинзима се, истина на отвореном, враћају кошаркаши Партизана, док још увек нема конкретних најава када би то могли да учине играчи српског и регионалног шампиона Црвене звезде.

Са друге стране, Србија је активно укључена и у организацију наставка европске кошаркашке сезоне. То је синоћ потврдио и председник државе Александар Вучић.

"Боримо се да добијемо организацију завршница Евролиге и Еврокупа, такмичења у којима учествују Црвена звезда и Партизан. На тај начин могли бисмо да имамо око 3.000 људи које бисмо угостили у Београду и Новом Саду, који би одсели у нашим хотелима", рекао је Вучић на телевизији Пинк. 

Црвеној звезди остало је још шест кола у регуларној сезони Евролиге, са минималним шансама за плеј-оф, односно Фајнал-ејт. Са друге стране, Партизан је обезбедио место у четвртфиналу, односно на Фајнал-ејт турниру Еврокупа.

Та два догађаја планирана су за 4. јул уз наравно неопходан период потребан за тренинг али и карантин. Коначна одлука по питању евентуалног наставка сезоне, али и домаћина завршних турнира Евролиге и Еврокупа биће донета до 24. маја.

Од те одлуке зависиће и наставак игара и термини у регионалној АБА лиги, али и домаћој Суперлиги Србије, коју би ”вечити” ривали могли да играју тек од полуфинала.

Србија је спремна, чека се кошаркашка Европа... 

среда, 19. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије