НБА се ”сели” у Дизниленд, а драфт на крај лета

НБА не одустаје од наставка сезоне, а доказ за то су мали али важни кораци које руководство лиге чини ових дана. ”Дизнијев свет” у Орланду се појавио као могућа локација за завршетак такмичења, док је НБА драфт померен за други део лета (август или септембар).

Иако нема званичних и конкретних нових одлука НБА лиге о наставку прекинуте сезоне, Адам Силвер и сарадници вредно раде на проналажењу решења.

Наравно, у центру свега и приоритет је здравствена безбедност свих учесника.

С тим у вези, незванично се може чути да се планира набавка 15.000 брзих ковид тестова, како би се обезбедила контрола и спречило ширење коронавируса међу учесницима, којих би по тиму требало да буде 30-35.

Такође, како преносе амерички електронски медији, наставља се потрага за најбољим могућим решењем и локацијом за наставак сезоне, а у први план избио је ”Disney World” комплекс у Орланду, на Флориди, који би могао да пружи све неопходне услове за одигравње преосталих утакмица. ”MGM”-ови објекти у Лас Вегасу су такође једна од опција.

Силвер је недавно упутио поруку клубовима да без обзира на целу ситуацију, која у Америци није ни мало ружичаста, ипак жели да се сезона заврши тако што би добила шампиона, пре или касније.

Претходно је лига одобрила повратак тренинзима, али уз строго придржавање упутствима које су сви клубови добили у документу од 16 страница.

Као последњи ”доказ” да НБА лига није ”дигла руке” од сезоне је померање НБА драфта за други део лета, односно за август или септембар, на којем су учешће узела и четири талентована српска играча.

Ова одлука о померању драфта биће ускоро и званична, и може се ”читати” и као јасна намера да се сезона пре тога приведе крају - на терену.

Уколико се догоди, наредна сезона би могла да почне у децембру, што је још један од стратешких планова менаџмента лиге.

четвртак, 20. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије