Кошаркашице против Нигерије за пласман на Олимпијске игре

Кошаркашице Србије играју од 17 часова с Нигеријом у другом колу квалификационог турнира групе А у Београду кључну утакмицу за пласман на Олимпијске игре у Токију. Директан пренос утакмице је на Првом програму РТС-а, стрим је на РТС Планети (само за кориснике из Србије), док ток меча и кретање резултата можете пратити на нашем сајту.

Изабранице Марине Маљковић, бронзане са прошлог Европског првенства, поражене су у четвртак са 88:69 од Американки, које су се на ОИ у Токију већ пласирале као светске шампионке.

Нигерија је убедљиво победила Мозамбик, резултатом 85:51.

Доминација Сједињених Америчких Држава на глобалном нивоу олакшала је мало турнир у српској престоници и пут нашим девојкама до олимпијске визе.

Две најбоље селекције са турнира обезбедиће учешће на највећем спортском догађају на свету, а пошто су Американке то већ учиниле, из наше групе иду још две екипе.

Ако претпоставимо да ће САД бити на челној позицији, Србији је неопходно само да не буде последња у групи, па може да заузме или друго или треће место. Зато ће дуел са Нигеријкама бити кључан, пошто би већ након њега могао да се обезбеди главни циљ.

"Имамо само један дан и један тренинг да радимо на томе (брањење рекета и шутева споља) и спремимо се за оно што је главни циљ, а то је да се квалификујемо за Олимпијске игре", рекла је селекторка Србије Марина Маљковић после пораза од америчког тима.

Ана Дабовић је навела да је управо меч са САД био припрема за Нигерију.

"Људи можда другачије гледају афричке екипе, као екипе које имају само физикалије. Међутим, у последње време много играчица игра у Европи на озбољином нивоу. Од почетка смо знали да ће бити тежак меч, за то се и припремамо. Зато смо и уткамицу САД гледали на тај начин, да се пиремимо за сутра. Надам се да ћемо енергетски боље прићи, да ћемо све од себе и надам се да ћемо са пуном халом славити против Нигерије", рекла је Ана Дабовић.

Драгана Станковић је анализирала игру Нигерије, истакла да очекује тешку утакмицу, али се нада победи.

"Доста трче, доминантне су у скоку. Припремали смо се ових дана за њих, пошто нам је то најважнија утакмица. Биће тешко, брзе су, трче контре, али надам се да ћемо са добром припремом успети да поправимо наше грешке из утакмице са САД да се покажемо и победимо", казала је Станковићева.

Крилни центар репрезентације Србије Соња Васић верује да Србија има шансу да заврши посао због којег учествује на турниру.

"Знамо да неће бити лако и да су за нас мало атипичне и да нема неког кошаркашког и таткичког надмудривања, већ да су физикалци... Од првог дана је акценат на тој утакмици. Надам се да ћемо изаћи фокусиране и спремне да већ сутра обавимо посао због ког смо овде", закључила је Васићева.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару