Олимпијакос бољи од ЦСКА, Реал славио у несвакидашњој утакмици у Мадриду

Кошаркаши Олимпијакоса лако су савладали ЦСКА на домаћем терену резултатом 72:59 у утакмици 24. кола Евролиге. Реал је у веома необичној утакмици у Мадриду био бољи од берлинске Албе, а Басконија је победила Асвел.

Водио је Олимпијакос од самог почетка меча, а само крај друге четвртине припао је екипи ЦСКА, па су на паузу Армејци отишли са пола коша предности.

Домаћи су почетком друге половине утакмице вратили предност на своју страну. Постепено су је увећавали, па је средином последње деонице достигла и максималних 20 поена.

ЦСКА је до краја меча успео да приђе на једноцифрен заостатак, али су кошаркаши Олимпијакоса утакмицу сигурно привели крају.

Најбољи у победничкој екипи био је Костас Папаниколау који је постигао 19 поена. Српски репрезентативац и бивши кошаркаш Партизана Никола Милутинов забележио је дабл-дабл учинак са 11 убачених поена и 12 ухваћених лопти.

Цска је доживео свој осми пораз, а Олимпијакос се 10. победом укључио у борбу за осмо место које води у плеј-оф.

Несвакидашња утакмица одиграна је у Мадриду. Домаћи су на крају славили против Албе резултатом 103:97.

Реал је већ након седам минута игре стекао 20 поена предности. Само у првој четвртини постигли су 35 поена.

Утакмица је потом несхватљиво отишла у потпуно другом смеру, па су Мадриђани у другом периоду убацили свега девет поена, а Алба је на крају друге четвртине, у коју је ушла са 16 поена заостатка, водила 10 разлике.

Стекли су почетком другог полувремена кошаркаши Албе и максималну предност од 12 поена, али су Мадриђани решили да узврате истом мером, па су свели Албу на 11 постигнутих поена у трећој четвртини, после које су поново имали осам поена више од ривала.

Већим делом последњег периода, Реал је чувао двоцифрену предност. Пришли су гости на минус шест у неколико наврата пред сам крај утакмице, али нису могли ништа више од тога.

Реал је дошао до своје 18. победе, па ће у случају да Барселона изгуби у петак преузети друго место на табели. Алба је забележила 16. пораз и још увек је далеко од места које води у плеј-оф.

Џејси Керол и Ентони Рендолф постигли су по 27 поена за Реал. Сјајни Факундо Кампацо имао је дабл-дабл учинак, са 10 постигнутих кошева и чак 19 асистенција. Мадриђани су одлично шутирали за три поена. Убацили су 16 тројки из 32 покушаја.

Најбољи у Алби био је Рокас Гедраитис са 17 постигнутих поена. Ни гости из Берлина нису заостајали у шуту са дистанце, пошто су из 25 покушаја постигли 14 тројки. Бољи проценат шута имали су за три него за два поена.

Екипа Басконије победила је у Виторији Асвел резултатом 79:65

Водили су домаћи од самог старта утакмице, а већим делом другог полувремена двоцифреном разликом.

Пришли су гости из Вилербана почетком четвртог периода на минус пет, али је Мет Џенинг са две везане тројке вратио Басконију на безбеднуу разлику. Двоцифрену предност домаћи су задржали до краја утакмице и забележили девету победу у овогодишњем издању Евролиге.

Торнике Шенгелија је постигао 15 поена за победничку екипу, а Адријан Пејн 16 за Асвел. Са 11 поена и сито толико асистенција, дабл-дабл учинак забележио је бек Басконије Кристон Семај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару