Србија креће у борбу за Токио

Женска кошаркашка репрезентација Србије почиње такмичење на квалификационом турниру за одлазак на Олимпијске игре у Токију, утакмицом против Сједињених Америчких Држава од 20 сати.

Ривали Србије у београдској дворани "Александар Николић", поред САД, су још Нигерија и Мозамбик, а два национална тима са овог турнира обезбедиће пласман на ОИ, пошто су се Американке, као шампионке света, већ пласирале и такмиче се ван конкуренције.

Без обзира што меч има ревијални карактер, селекторка Марина Маљковић истиче колики ће значај за њену екипу имати дуел првог кола.

"Американке су свакако најбоље на свету, то сви знамо. Нама је то прилика да видимо где смо, али нам је много важнија прилика да направимо корекције у игри за две најзначајније утакмице, а то су оне против Нигерије и Мозамбика и све улажемо у те две утакмице", рекла је Маљковићева за сајт КСС.

Американке су у Београд стигле у веома јаком саставу, са жељом да потврде доминацију на светском нивоу.

"Знамо против кога играмо и у каквом су саставу дошле, оне су без било каквог оптерећења, јер су већ обезбедиле пласман на Олимпијске игре. Ми у утакмицу улазимо максимално фокусиране на само нашу игру, уз жељу да исправимо све могуће грешке пред утакмице које ћемо овог викенда одиграти против Нигерије и Мозамбика", изајвила је Јелена Брукс.

Утакмице А групе, односно Фибиног А турнира на коме се такмичи Србија, играће се у поподневним и вечерњим терминима, док се такмичење у Б групи или Б турниру одржава у истој дворани у раним поподневним терминима.

Други турнир је пребачен у Београд из кинеског града Фошана, због епидемије коронавируса, а на њему ће се за три олимпијске визе борити Шпанија, Велика Британија, Кореја и Кина.

Србија игра са САД од 20 сати, у суботу је ривал Нигерија од 17 сати, док турнир заврашавају у недељу сусретом са Мозамбиком у истом термину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару