Шест ствари о женском Олимпијском квалификационом турниру

У Београдској хали "Александар Николић", од 6. до 9. фебруара, одржава се Олимпијски квалификациони турнир за жене, на којем ће тим селекторке Марине Маљковић покушати да избори олимпијску визу. Преноси су на РТС-у.

Прилику да бране олимпијску медаљу из 2016. године српске кошаркашице покушаће да изборе на домаћем паркету.

Учеснице

На београдском турниру поред домаћина Србије, учествоваће још и селекције Сједињених Америчких Држава (актуелни олимпијски шампион), Нигерије и Мозамбика.

"Три за два"

За два места, односно две визе које постоје на београдском турниру бориће се три од четири екипе учеснице. Разлог је тај што селекција САД као актуелни освајач олимпијског злата има обезбеђено место у Токију.

Историјски

Србија и Београд ће први пут бити домаћини олимпијског квалификационог турира за жене. Били су 2016. године домаћини у конкуренцији мушкараца, када је тим селектора Ђорђевића обезбедио место на Играма у Рију.

Распоред

Први меч наш тим ће играти у четвртак, 6. фебруара, од 20 часова против селекције САД, затим их у суботу 8. фебруара од 17 часова очекује дуел са Нигеријом, док ће у недељу 9. фебруара, такође од 17 часова, наше девојке одмерити снаге са репрезентацијом Мозамбика.

Састав

Дрес Србије ће, у покушају да дође до новог наступа на ОИ и шансе да брани бронзу из Рија носити следеће играчице: Маја Миљковић, Соња Васић, Саша Чађо, Невена Јовановић, Јелена Брукс, Дајана Бутулија, Александра Црвендакић, Николина Милић, Драгана Станковић, Миљана Бојовић, Јована Ногић, Снежана Богићевић, Александра Станаћев, Ана Дабовић, Маја Шкорић и Тина Крајишник.

Додатни турнир

Планирани турнир који је требало да буде одигран у кинеском Фошану, због епидемије коронавируса који је крајем године захватио Кину, пребачен је одлуком Фибе у Београд. Дакле, паралелно ће се са нашом групом, у београдској дворани "Александар Николић" за олимпијску визу борити и Кина, Велика Британија, Кореја и Шпанија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару