Бојовић: Једва чекамо, не долазе Американке сваки дан.…

Кошаркашица Србије Миљана Бојовић изјавила је да са нестрпљењем чека почетак квалификационог турнира за Олимпијске игре пред домаћом публиком. Кошаркашице Србије први меч на квалификационом турниру за ОИ играју у четвртак против САД од 20 сати.

Србија ће визу за Токио тражити од 6. до 9. фебруара у групи против Сједињених Америчких Држава, Нигерије и Мозамбика у хали "Александар Николић".

"Излишно је трошити речи о томе колико смо узбуђене и да једва чекамо старт. Надам се да ћемо бити спремне и да ће све утакмице бити решене у нашу корист. Искрено се надам великој подршци публике. Не желим да звучи као клише, али публика ће бити наш шести играч. Надам се да ће доћи да нас подрже и да ће разлог због којег играмо ове утакмице бити додатни мотив. Утакмица против САД је нешто што не можете видети сваки дан, а поготово не у Србији", рекла је Бојовићева Танјугу.

Избраницама Марине Маљковић практично једна победа у групи доноси пласман у Токио, па се из тог разлога Србија већ види на олимпијском турниру.

"Не бих рекла да је то баш тако, посебно што ја немам искуства у овим утакмицама. Не познајем ни Нигерију ни Мозамбик, а оно што знам јесте да играју физички јаку кошарку. Мислим да ће бити тешке и неизвесне утакмице. Надам се да ћемо ми то све изнети како знамо."

Плејмејкер пољске екипе Полковице на ЕП прошлог лета, које су организовале Србија и Летонија, вратила се у репрезентацију, али ју је повреда на последњем тренингу пред старт шампионата искључила из тима који је касније освојио бронзану медаљу.

У новембру прошле године коначно је заиграла у дресу репрезентације у квалификационом "прозору" за ЕП 2021. године, а турниру Београду сада је прилика да са националном селекцијом оде на највећу спортску смотру на свету.

"Олимпијске игре су врх изнад којег нема ништа више, па ће и утакмице бити занимљиве из тог разлога. Нисам још увек дала себи времена да размишљам о томе, јер сам тек из сезоне дошла и зато што су то и даље квалификације. Када се квалификујемо и када прође тих неколико месеци и почну припреме, онда ће то бити прави осећај. Сад сам само узбуђена због тога што сам опет међу овом сјајном групом девојака и радујем се сваком тренингу", закључила је Бојовићева.

Кошаркашице Србије први меч на квалификационом турниру за ОИ играју у четвртак против САД од 20 сати.

У суботу од 17 сати ривал је Нигерија, док ће им у недељу у истом термину противник бити селекција Мозамбика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару