Први кошаркашки "вечити дерби" у 2020. години

У 18. колу АБА лиге, од 18 часова у дворани "Александар Николић", састаће се кошаркаши Црвене Звезде и Партизана. Биће то први "вечити дерби" у 2020. години, други у сезони, а текстуални пренос меча моћи ћете да пратитие на нашем порталу.

Тренер кошаркаша Црвене звезде Драган Шакота каже да су све утакмице са вечитим ривалом важне, без обзира на такмичење у ком се играју.

"Наш ривал је тренутно на врху табеле и играће ову утакмицу потпуно растерећено. Са друге стране, од нас очекујем да одиграмо потпуно другачије од онога што смо показали у првој четвртини утакмице са Ефесом. Морамо да будемо од старта борбени и паметни", рекао је Шакота за клупски сајт.

Шакота је рекао и да ће на дан утакмице бити познато који ће тим истрчати на паркет, али и да очекује да ће хала "Александар Николић" бити испуњена до последњег места.

"Очекујем да ће наши навијачи дати подршку која је неопходна за овакве утакмице. Биће нам потребна та енергија, јер са друге стране имамо тим који је у потпуо другачијем ритму утакмица, који је имао пет дана да се припреми за овај дуел, али надам се да смо свесни значаја утакмице и да ћемо бити ратнички расположени", рекао је Шакота.

Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери рекао је да очекује праву и тешку утакмицу.

"Не могу да причам о дербију, а да на сто не ставим и Виртус, јер је специфична ситуација. Две велике утакмице, важне утакмице, у три дана. У та три дана, путовање, тренинг, тактичка припрема... Обе утакмице су веома важне и не гледамо никакву калкулацију. Да се штедимо... То није наш циљ и не треба тако играти ове утакмице јер онда показујеш неке слабости. На папиру би се рекло да је ова утакмица важнија за Звезду него за нас, али се ја нисам сагласан са тиме. Свака утакмица, сваки бод, свака акција у АБА лиги је вазна за све, за плеј-оф... Ми морамо играти јако чврсто", рекао је Тринкијери новинарима пред тренинг у хали "Александар Николић".

У првом овосезонском дербију у регионалној лиги славио је Партизан, а Тринкијери истиче да је у тиму вечитог ривала направљено доста промена.

"Звезда се много променила, два нова играча, врло искусан тренер. Пантер и Штимац су очигледно донели нешто ново. Звезда за мене није екипа која је изгубила три последње утакмице у Евролиги у овом тешком формату. Они су за мене екипа која је добила Армани и која је добила Асвел након што су имали минус 20. Очекујем праву утакмицу, против тешког, тешког противника", поручио је Тринкијери.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару